sâmbătă, 25 ianuarie 2014

Gogosi

                           Ce ziceti de niste ,,Gogosi Pufoase''?

                                   Deja mi.e pofta! E frig afara,deci 

                                        sa facem niste Gogosi! 

Gogosi pufoase

Pe frigul asta parca nu avem chef intotdeauna sa pornim cuptorul. Dar ce facem cu pofta de dulce? Facem gogosi : pufoase rau, bune de se topesc in gura, din acelea de te manjesti pe toata fata cu zahar pudra si nu conteaza. Gogosi din care nu te poti opri din mancat pana nu se termina toate.                      Ingrediente: 


- 500 g faina 000
- 25 g drojdie proaspata 
- 25 g unt
- 25 ml ulei 
- 200 ml lapte 
- 1 ou 
- 3 linguri zahar 
- coaja rasa de la 1/2 lamaie
- zahar pudra 
- ulei pentru prajit 

Preparare

Incalziti laptele cat sa fie caldut nu fierbinte. Dizolvati drojdia in 100 ml lapte impreuna cu o lingurita de zahar si lasati la loc ferit de curenti de aer timp de aprox 15 minute. Intr-un vas cerneti faina si puneti in mijloc restul de lapte caldut impreuna cu untul topit (sa nu fie fierbinte), uleiul, zaharul, oul (la temperatura camerei), zaharul si coaja de lamaie. Adaugati si drojdia si framantati pana obtineti un aluat elastic ce nu se lipeste de mana. Acoperiti cu un servet si lasati-l la crescut timp de o ora. Cand a crescut intindeti in foaie de aproximativ 1.5 - 2 cm si decupati gogosile cu ajutorul unui pahar. Resturile ramase adunati-le si repetati operatia pana terminati tot aluatul. Mai lasati-le la crescut inca 40 minute, apoi prajiti-le in baie de ulei, la foc mediu, intorcandu-le la jumatatea coacerii. 
Scoateti pe un servet de bucatarie si pudrati cu zahar.
                    
                                                              Bon appetit!

Jurnalismul

10 sfaturi de jurnalism "Cum să te aperi de frică?"

De ce să-ți fie frică să iei un interviu sau să spui o știre?

Sfaturi:
1. Nu ar trebui să-ți fie deloc teamă. Tu trebuie să ai curaj pentru a povesti ceva. Dar, mai întâi, trebuie să ai despre ce povesti.

2. Dacă nu ai curaj, mai stai câteva zile să te odihnești, calmează-te, relaxează-te și după încearcă să povestești juriului.

3. Bea o cafea, un ceai, pentru a te relaxa. Acesta este cel mai bun medicament. Ar fii mai bine să bei apă, apa este cea mai sănătoasă băutură.

4. Nu uita de exerciții. Este bine să faci yoga în fiecare zi, asta te va relaxa. Am încercat și eu și a funcționat. Dar să faci mai întâi încălzire, că dacă nu, faci întindere musculară și te va durea.

5. Și atunci când te dai peste cap, dacă te dai strâmb peste cap, te va durea o venă de la gât și te va durea câteva zile, sau chiar, o săptămână.

6. Poți să te uiți la televizor, și asta ajută. Desenele animate te vor face să și râzi atunci când e momentul, iar în același timp te va face vesel/ă și o să ai mai mult curaj.

7. Poți să te duci la un salon de SPA. Acolo, chiar că te va relaxa. În plus, e foarte relaxant și e foarte frumos, asta, mai mult, pentru fete/femei/doamne.

8. Defapt, ești om mare, de ce să-ți fie frică?! Ești curajos, ești puternit, dar, tu defapt, nu ști asta. Ție frică doar pentru că nu ști dacă ești puternic/ă.

9. Trebuie să ai încredere în tine însuți. Dacă ești bărbat, ești mai curajos, puternit, dacă ești femeie, e normal să-ți fie puțin teamă, dar, încet-încet, vei trece peste asta. Este bine că ai deja încredere în tine, dar, îți trebuie puțin mai multă încredere.

10. Deci, sper că mi-ai înțeles sfaturile, și, bineînțeles le vei și urma!