sâmbătă, 25 ianuarie 2014

Jurnalismul

10 sfaturi de jurnalism "Cum să te aperi de frică?"

De ce să-ți fie frică să iei un interviu sau să spui o știre?

Sfaturi:
1. Nu ar trebui să-ți fie deloc teamă. Tu trebuie să ai curaj pentru a povesti ceva. Dar, mai întâi, trebuie să ai despre ce povesti.

2. Dacă nu ai curaj, mai stai câteva zile să te odihnești, calmează-te, relaxează-te și după încearcă să povestești juriului.

3. Bea o cafea, un ceai, pentru a te relaxa. Acesta este cel mai bun medicament. Ar fii mai bine să bei apă, apa este cea mai sănătoasă băutură.

4. Nu uita de exerciții. Este bine să faci yoga în fiecare zi, asta te va relaxa. Am încercat și eu și a funcționat. Dar să faci mai întâi încălzire, că dacă nu, faci întindere musculară și te va durea.

5. Și atunci când te dai peste cap, dacă te dai strâmb peste cap, te va durea o venă de la gât și te va durea câteva zile, sau chiar, o săptămână.

6. Poți să te uiți la televizor, și asta ajută. Desenele animate te vor face să și râzi atunci când e momentul, iar în același timp te va face vesel/ă și o să ai mai mult curaj.

7. Poți să te duci la un salon de SPA. Acolo, chiar că te va relaxa. În plus, e foarte relaxant și e foarte frumos, asta, mai mult, pentru fete/femei/doamne.

8. Defapt, ești om mare, de ce să-ți fie frică?! Ești curajos, ești puternit, dar, tu defapt, nu ști asta. Ție frică doar pentru că nu ști dacă ești puternic/ă.

9. Trebuie să ai încredere în tine însuți. Dacă ești bărbat, ești mai curajos, puternit, dacă ești femeie, e normal să-ți fie puțin teamă, dar, încet-încet, vei trece peste asta. Este bine că ai deja încredere în tine, dar, îți trebuie puțin mai multă încredere.

10. Deci, sper că mi-ai înțeles sfaturile, și, bineînțeles le vei și urma!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu