luni, 25 august 2014

Influente Sociale

Influenta sociala reprezinta modul in care omul isi modifica comportamentul,parerile si deciziile in fata celorlalti.

Ea poate fi folosita de o persoana sau un grup. In capitolul de influenta sociala se desprinde :

-independenta (omul se lasa influentat sau actioneaza independent)

-individul care accepta cerintele directe

-individul care se supune ordinelor

  De exemplu daca vorbim de adolescente care fac parte din acelasi grup,ele pot alege sa se imbrace la fel,impunand un nou Trend,mai ales,daca grupul este Popular.

Influenta sociala poate fi si negativa,cand grupul are obiceiuri daunatoare,cum ar fi : Fumatul sau Alcoolul

In cadrul unu grup adolescentul trebuie sa isi pastreze individualitatea ca sa nu fie influentat negativ de ceilalti.

Influenta negativa

miercuri, 20 august 2014

Mini Univers

Nimeni nu-mi va darui succesul.Trebuie sa-l castig singura. De aceea sunt aici. Sa domin. Sa cuceresc. Atat lumea cat si pe mine insumi.Viitorul mă interesează foarte mult. Este locul unde am de gând să-mi petrec următorii ani de viață .Fii schimbarea pe care vrei s-o vezi în lume.Dacă nu îţi place ceva, schimbă acel lucru, dacă nu îl poţi schimba, schimbă-ţi atitudinea. Nu îţi poţi schimba destinaţia peste noapte, dar îţi poţi schimba direcţia peste noapte.Lucrul cel mai important este să fii gata în orice moment să sacrifici ceea ce eşti pentru ceea ce ai putea deveni. Nu îţi vei schimba niciodată viaţa până când nu schimbi ceva ce faci în fiecare zi. Educaţia este cea mai puternică armă pe care o poţi folosi pentru a schimba lumea.Dacă nu ne schimbăm, nu creştem. Dacă nu creştem, nu trăim cu adevărat.Indiferent ce îţi spun oamenii, cuvintele şi ideile pot schimba lumea.Schimbarea nu va veni dacă aşteptăm altă persoană sau altă perioadă. Noi suntem cei pe care i-am aşteptat. Să avem seninătatea de a accepta ceea ce nu poate fi schimbat, curajul de a schimba ceea ce poate fi schimbat şi mai ales înţelepciunea pentru a face deosebirea între cele două posibilităţi. O viziune nu este doar o imagine a ceea ce poate fi, ci un apel către sinele nostru mai bun, o chemare pentru a deveni mai mult.Cea mai mare aventură este să-ţi trăieşti viaţa visurilor tale.Viziunea ta va fi clară doar atunci când te poţi uita în inima ta. Crează o viziune şi nu lăsa niciodată mediul, convingerile altor oameni sau limitele trecutului să îţi afecteze deciziile.Doar cei ce pot vedea ceea ce este invizibil pot realiza imposibilul.Oamenii văd doar ceea ce sunt pregătiţi să vadă. Prea mulţi dintre noi nu ne trăim visurile pentru că ne trăim temerile.Ceea ce vedem depinde în principal de ceea ce căutăm.Viziunea fără acţiune este doar un vis. Acţiunea fără viziune este doar timp pierdut. Viziunea însoţită de acţiune poate face cu adevărat o diferenţă pozitivă.Succesul este o călătorie, nu o destinaţie. Acţiunea este deseori mai importantă decât finalul.Dacă nu incerci să faci ceva peste cunoştinţele pe care deja le-ai deprins, nu ai cum să creşti.Nu aştepta. Niciodată nu va fi timpul potrivit.O decizie reală este măsurată de faptul că ai acţionat. Dacă nu există acţiune, nu te-ai decis cu adevărat.Posibilităţile sunt numeroase atunci când ne decidem să acţionăm şi nu să reacţionăm.Ai încredere şi acţionează ca şi cum ar fi imposibil să eşuezi !  Apasa aici ----> This is the TRUE

sâmbătă, 16 august 2014

S.O.S

Trecutul face parte din istorie,viitorul inseamna libertate. Acolo unde exista sentimente,sunt si regrete. Ador sinceritatea,chiar daca adevarul doare sau nu,conteaza modul in care o exprimi. Totul depinde de o singura persoana,de mine. Lumea este mare,oricat as fugi de trecut,el te urmareste. Ne facem sperante desarte plecand..

 Simte libertatea ! Avanta-te in cunostinte. Mereu si mereu exista o cale de iesire din acest labirint al vietii.. Sunt sigura ca acum te-au ajuns amintirile. Nu-ti lua gandul de la ele,asa vei fugi de adevar. Accepta tot ce nu trebuia sa faci ! E un pas importanta,spre tihna. Am auzit mereu de la prietenii mei ca i-au suparat cineva. Ma gandesc..De ce nu spunem cand suparam pe cineva?! Suntem imaturi ! Cat egoism ~~ ! Cand ceva ti se pare perfect,uita-te dincolo de aparente. Fiecare are personalitatea lui,gandurile lui,deciziile lui. Vrem sa ne intoarcem de unde am plecat,din trecut,pentru ca ne este frica de viitor. De ce? El tot o sa vina. 

Fiti normali ! Sinceri ! Cu ce ne ajuta atata perfectiune si falsitatea? Minciuna? Invidia? Critica? Rautatea? Cu nimic !! Poate una dintre acestea este un viciu pe care nu-l vrei. Nu fugi de acestea,scoate-le din personalitatea ta ! Aceasta melodie m-a inspirat... S.O.S