marți, 26 noiembrie 2013

A dormi

                Ce patesti daca nu dormi?-un lucru important de care                                              nu tinem cont


          Cei mai multi oameni si-au facut un program desomn si se straduiesc sa-l respecte, chiar daca asta inseamna ca nu reusesc niciodata sa se odihneasca suficient.


Fiecare simte in felul sau oboseala si poate aprecia cat trebuie sa doarma pentru a nu-si da organismul peste cap, insa cand vine vorba de ce ni se poate intampla daca nu dormim destul, concluziile sunt foarte asemanatoare, la fel ca si corpurile noastre, scrie revista Prevention.

Te umpli de microbi

Oamenii care dorm mai putin de sapte ore pe noapte risca de trei ori mai mult sa raceasca, potrivit cercetatorilor americani.

Cei zece inamici ai somnului linistit 

Alte studii arata ca cei care nu dorm destul au mai putini anticorpi si un sistem imunitar mai slabit decat cei care se odihnesc suficient.

Asimilezi mai greu zaharul

Medicii au demonstrat ca dupa sase zile cu odihna insuficienta, corpul uman dezvolta o rezistenta lainsulina, hormonul ce ajuta la transportarea glucozei din sange la celule.

Ritualuri pentru un somn cat mai bun 

De asemenea, o cercetare separata a aratat ca oamenii care dorm mai putin de sase ore pe noapte nu pot metaboliza zaharul in mod corect, ceea ce poate duce la aparitia diabetului.

Ai pofta de junk-food

Lipsa somnului poate da peste cap hormonii ce controleaza apetitul, provocand o mare pofta dealimente bogate in grasimi si carbohidrati, iar corpul va crede ca are nevoie de mai multe caloriidecat i-ar trebui, in realitate.

Alimente care iti saboteaza somnul 

Cercetatorii sustin ca dupa numai doua nopti de nesomn, cei mai multi oameni vor da iama in restaurantele fast-food, incercand sa-si potoleasca o nevoie organica ireala, simtita din cauza dereglarii indicatorilor hormonali.

Esti stresat la maximum

Cercetatorii de la Universiatea din Chicago au descoperit ca lipsa somnului declanseaza eliberarea unei cantitati mai mari de cortisol, supranumit si hormonul stresului, in special dupa-amiaza si seara.

Somnul pierdut intr-o saptamana nu se recupereaza in weekend 

Acesta provoaca o crestere a ritmului cardiac, a tensiunii si a nivelului de glucoza din sange, crescand riscul aparitiei bolilor de inima, hipertensiunii si diabetului.

Esti indispus si aiurit

Dupa o noapte de nesomn, timpul tau de reactie scade semnificativ, ceea ce te poate afecta destul de grav, mai ales daca trebuie sa te urci la volan.

Ce se intampla in fiecare etapa a somnului 

In plus, lipsa somnului iti provoaca si o irascibilitate suplimentara, ce iti va garanata un inceput de zi nu tocmai promitator.

Pari mai batran

Daca fata palida, cu cearcane adanci, ce te priveste din oglinda dupa prea putine ore de somn nu era de ajuns, afla ca o crestere a nivelului de cortisol inseamna si incetinirea producerii de colagen.

Trucuri simple ca sa ai un somn linistit si odihnitor 

Cu alte cuvinte, te vei umple si de riduri, daca incerci sa sari peste somnul de frumusete.

Te dor toate oasele

Lipsa odihnei amplifica senzatia de durere, iar dupa numai cateva nopti de nesomn, vei ajunge sa simti foarte bine fiecare impuls dureros din corpul tau.

Cand si de ce somnul devine film de groaza 

Oamenii de stiinta au aratat ca, fara un somn sanatos, toleranta oamenilor la durere tinde sa scada cu repeziciune, iar toate durerile cronice devin foarte suparatore.

Risti sa faci cancer

Nu in ultimul rand, lipsa somnului favorizeaza aparitia cancerului, ajungand chiar sa anuleze efectele benefice ale altor masuri de prevenire a acestei boli, cum ar fi exercitiile fizice.

Invata cum sa debordezi de energie 

De asemenea, insuficienta odihnei poate duce la dezechilibre hormonale si metabolice, aflate in stransa legatura cu aparitia cancerului.

Poti evita toate aceste neplaceri dormind mai mult. Incearca sa te culci in fiecare seara cu un sfert de ora mai devreme, iar in loc sa deschizi computerul sau televizorul, ia-ti pijamaua si pregateste-te de culcare. 

sâmbătă, 2 noiembrie 2013

Inca invatam

                           Am făcut destule-n viaţă,
Fel de fel de lucruri,
Dar să ştii că nu pot spune
Care mi-au părut nimicuri.
Cel puţin din fiecare
Ceva tot am învăţat,
Dintr-un lucru mic sau mare
Care mi s-a întâmplat.
Uneori ceva pe care
Mă bazam că îl ştiam,
Mă solicita mai tare
Şi adesea mă-ncurcam.
Nici acum nu ştiu prea multe
Din câte ar trebui să ştiu,
Dintre lucruri mii şi sute
Să învăţ nu e târziu.



Încă învăţ

Am învăţat să spun "te rog"
Am învăţat să cer iertare
Am învăţat să zbor în vis
Am învăţat să dau crezare.
Acum, când stau şi mă gândesc
Şi-ncerc din nou să-mi amintesc
Realizez ca drumul nu e-ncheiat
Mai avem multe de-nvăţat.
Şi eu, şi tu, de fapt noi toţi
În fiecare zi a vieţii,
Învăţăm, reînvăţăm,
Să preţuim ceea ce-avem.
Priveşte soarele şi zi-mi
Dacă te-ai întrebat vreodată
De ce e el atât de cald
Cu noi toţi, lumea arogantă?
Priveşte valurile mării
Şi lasă-le să te-nconjoare,
Ascultă plânsul ploii,
Întreabă-te: Le meriţi oare?
Încă învăţ...
Mereu voi învăţa,
Să preţuiesc comori,
Şi-anume: Viaţa!

joi, 31 octombrie 2013

Optimismul ~

                                                   Optimismul........


            S-a dovedit stiintific: nu sintem din nastere pesimisti sau optimisti.Devenim astfel o data ce ni s-a cristalizat „stilul explicativ“, adica modul de a interpreta ceea ce ni se intampla, si mai ales esecurile. La fel ca trasaturile opuse (pesimismul, neajutorarea, lipsa de speranta) optimismul se invata. Si nu e niciodata prea tarziu sa-l deprinzi daca recurgi la tehnicile psihologice potrivite. Cu mici adaptari, putem folosi aceleasi tehnici in cazul copiilor nostri. Consecintele sunt extraordinare.Studiile dovedesc ca optimismul ne protejeaza impotriva depresiei, acest flagel al lumii de azi, ne mareste nivelul de reusita, ne imbunatateste sanatatea si, probabil, ne prelungeste viata.Optimismul se invata este o celebra carte de psihologie si totodata un ghid practic. Autorul, un nu mai putin celebru reprezentant al scolii cognitiviste americane, ne pune la dispozitie tot arsenalul practic al „stiintei controlului personal“, incepind cu teste de evaluare a optimismului/pesimismului la adulti si copii si sfarsind cu faimoasele metode cognitiviste de disputare a credintelor negative.






    ESTE MELODIA CARE MA MOTIVEAZA HELLOO..........

Be happy

                                   Happpy


     Happy vine de la ,,a fi fericit'' Cateodata cineva ne spune sa fim Happy....Dar de multe ori uni o iau ca pe o metafora...poate fi comparata si asa...

  Chiar daca nu suntem Happy,macar sa ne prefacem putin pt a nu-si face griji cei din jur...

     Sa nu credeti ca eu n-am fost suparata  niciodata, am fost uneori din motive aiurea dar si din motive cu adevarat importante....Viata ne pune mereu la incercare pe toti....

Daca va spune cineva ca n-are probleme si ca nimic nu-l poate supara (minte),fiecare om are necazuri diferite fie ca vrea sau nu...Normal ca nu ne dorim necazuri ci ne dorim sanatate,noroc,fericire..etc

Deci sfatul meu este fiti mereu Happy,dar sa nu tineti in voi supararea,povestiti-mi .....Desigur ca va ajut, pentru ca asta inseamna sa fi om ....:*


marți, 29 octombrie 2013

About..

                         Mi-am dat seama  de multe....


Mi-am dat seama ca viata nu este asa de usoara cum pare...Fiecare om trebuie sa munceasca din greu ca sa fie apreciat....Nimeni nu isi stie destinul,daca ar fiecare si-ar stie destinul viata ar fi plictisitoare....

Vine un moment in viata in care ne punem intrebarea : Ce vom face pe viitor?Cum vom ajunge si unde..etc...

Nimeni nu stie,deaceea suntem pe pamant sa muncim,sa ne facem un scop,sa ne descoperim pe noi insine..

Fiecare om are un talent,dar multi si-l descopera mai tarziu..Nu putem cunoaste un talent dupa cum citim o carte..NU !!

Se spune de multe ori proverbul ,,Viata e grea'',nu trebuie sa fugi de ea ci trebuie sa LUPTI SI SA ARATI CAT POTI , CAT ESTI DE BUN IN  CEEA CE FACI....

Multi se dau batuti cand da peste un obstacol ...nu este bine inseamna ca aceei oameni sunt lasi..

Cand te simti ca nu mai poti,cand vrei sa fugi,cand esti in depresie,cand te certi cu cineva etc....Repeta:NU MA VOI DA BATUT\BATUTA SUNT FACUT\FACUTA SA REZIST IMPOTRIVA TUTUROR.....

Din enuntul de mai sus nu vreau sa intelegi ca daca sunt facut\facuta sa rezist trebuie sa fiu rea\rau Nu....Acesta e un proverb de incurajare,nu trebuie sa-l iei ca pe un ordin ci doar un sfat....

miercuri, 16 octombrie 2013

TRADAREA

                                 Ce este tradarea???



      Tradarea reprezinta pentru mine, incalcarea increderii care ti-am dat-o....Ma tradezi o data e vina ta, ma tradezi a doua oara e vina mea~!~

      Nu sunt genul care sa tradeze,dar daca ma tradezi si ma ranesti atunci nici eu nu sunt mai prejos....Niciodata n-am exagerat in aceasta privinta pentru ca avem un suflet bun si decat sa suferim mai bine nu ne mai bagam.

  Nu suntem tradati daca un coleg nu merge cu noi la scoala sau nu te ajuta sa scrii etc....Tradarea e atunci cand inseli o persoana..Si acum sa nu va ganditi la baieti,pot fi si fete mai rele...

Tradarea poate fi facuta de o persoana care nu are un suflet bun,care nu-i pasa decat de ea..Nu trada ca sa fii tradat!



marți, 15 octombrie 2013

Friendship


   Prietenia....



Intelege ca prietenii vin si pleaca, dar nu trebuie sa ii pastrezi decat pe putini dintre ei, pe cei cu adevarat pretiosi. Pe masura ce imbatranesti, ai nevoie tot mai mult de oameni care te cunosteau inca din tinerete. Prietenia inseamna o usa care se deschide doar pentru o anumita persoana.
Vei intalni oameni care te vor uita. Vei uita oameni pe care i-ai intalnit. Dar uneori intalnesti oameni pe care nu ii poti uita. Aceia sunt prietenii tai.Prietenie inseamna sa fii alaturi de prieteni nu cand au dreptate, ci atunci cand gresesc.Nu iti petrece timpul cu cineva care nu e dispus sa si-l petreaca cu tine. Un prieten adevarat te prinde de mana si iti atinge inima. Daca toti oamenii ar sti ce vorbesc altii despre ei, nu ar mai exista nici patru prieteni in lume.Am invatat ca nu e nevoie sa schimbam prietenii daca intelegem ca prietenii se schimba.Nu judecati oamenii dupa cei cu care se aduna. Un prieten este cineva care vine cand toata lumea a plecat.Un prieten este o persoana care stie totul despre tine si inca te place.Toti oamenii te aud cand vorbesti; prietenii insa inteleg ce spui, iar cei mai buni prieteni sunt cei care pricep si ceea ce n-ai spus in cuvinte.Un prieten este o persoana cu care pot fi sincer. In fata lui pot gandi cu voce tare.Un prieten este cineva care te cunoaste asa cum esti, intelege ce ai fost, accepta ce ai devenit si, cu blandete, te lasa sa cresti in continuare.
 Este normal ca orice om vrea sa aiva multi prietenii,dar insa nu trebuie sa fim prietenii si cu cei care barfesc.Eu cred ca cel mai bine este sai ocolim pe acei oameni barfitori si sa comunicam mai mult cu cei apropiati noua...
Prietenia este un dar ...nu un radio de barfe. Asa ca sfatul meu este sa va intelegeti cu toti indiferent ca barfesc sau  nu....Nu fiti rai sau barfitori...Si nu mai ascultati tot ce se zice....

Cine esti,cine sunt?

                           In drum spre mine....



           

in drum spre mine, spre tine, in cautare de mine, de tine…ma joc cu mine, ma joc cu tine.
Ce caut?
Ce cauti?
Te consoleaza sa stii ca uneori ma simt la la fel de singura in lume ca si tine?
Nu sunt altfel decat restul, sunt, simt, aleg la fel ca tine, purtata de lumea mea interioara…mai mult, mai mult.
Cate intrebari fara raspuns?
Cate sentimente neexprimate,…cate lucruri nu stii despre mine,…cate lucruri nu vrei sa stii despre mine…cate lucruri nu poti afla…
Te-ntrebi? Ma-ntreb.
Calatoresc tot mai departe de tine si nu stiu daca te las in urma sau te trag dupa mine..
Cine intretine fantasma asta? Eu? Tu? Amandoi?
Realitate vs Imaginatie
Cineva trebuie sa rupa vraja asta!!!
Cineva trebuie sa ia cuvantul!!
M-am despartit de tine. Stiai? Accept alti baieti in viata mea in speranta de a uita, de a lasa in urma aceasta apasare, sufocare. Eu sunt vie, frumoasa, plina de visuri si de viata. Imi pierd energia,…imi scapa , nu-mi permit. Te vreau departe. Ramai acolo. Merit mult!!!
Nu te mai intoarce, nu pentru mine, ce a fost s-a dus, ramai cu bine…
A fost frumos, nu te-ntreba de ce. Viata e prea frumoasa s-o omori cu intrebari. Traieste senin si plin de tine. Tu vezi frumosul, tu creezi frumosul, tu m-ai facut mai frumoasa .
Pasiune. Arta. Poezie.
Acum dezleg vraja, iti dau drumul in lume,…zboara!!! Tu esti frumos liber….la fel ca si mine. De asta te-am inteles, de asta te-am iubit.
De cate ori m-am despartit de tine. M-am saturat. Acum ma despart de tine in ritmul lui Tracy Chapman - the love
Si inca o poveste care s-a terminat.
Cum mergi mai departe? Greu? Usor?
Cine te mai iubeste acum?
Tu? Iti ajunge sa te iubesti?
Ma bucur ca ai inteligenta necesara sa mergi mai departe senin si increzator intr-o noua calatorie.
Ce faci cu foamea de atentie?
Ce faci cu nevoia de a te simti important?
Ce faci cu nevoia de contact?
Ce faci cu nevoia de atingere?
Ce faci cu nevoia de intimitate?
Ce faci cu nevoia de a fi iubit?
Eu am invatat de la oameni si viata ca vrem sa ne facem cunoscuti totalmente, recunoscuti profund si acceptati complet pentru cine suntem, si ne asteptam ca ceea ce impartasim sa aiba un rezultat reciproc.
Cum te adaptezi la schimbare, renuntare, divort spiritual?

Vorbesc cu autoritatea pe care mi-o da esecul, vorba lui Fitzgerald.
Am avut multe intalniri clandestine, multe relatii fara iubire, si cateva cu iubire.
Stii ce-i misto? Ca toate s-au terminat. Si atunci ramai cu tine. Si daca n-ai o relatie buna cu tine ai cam incurcat-o. De asta iti tot repet la infinit sa te ocupi de mintea si sufletul tau inainte de orice alta activitate, fiindca femeiile vin si pleaca, dragostea vine si pleaca, viata vine si pleaca.
Si tu ramai singur si fericit.
Nu-i bine, ahh?
Hai ca mai incerc o data.
Ramai singur pentru o perioada in care te bucuri de tine, de viata, din plin!
Cum suna? Mai bine? Absolut!

Iubirea e un joc? Jocul naturii, cum spunea si Shopenhauer: casatoria e cursa ce ne-o intinde natura.
Cu totii ne jucam, atragem si respingem, posedam si ne lasam posedati si asa mai departe.
Poezie. Teatru. Romane.
Toate vin si ne vorbesc la nesfarsit de mii si mii de povesti de dragoste.
Sentimente si emotii.
Iubirea e problema oamenilor care n-au probleme.
Ce te doare cel mai tare?
Lipsa iubirii, asa e. Si cum in viata suntem incercati de experienta, inevitabil vorbim si de durere. Tulburare interioara, alchimia amagirii si a dezamagirii. Ce faci cu tine in acele momente? Te intorci pe dos? Te ascunzi? Te droghezi? Te transformi? Te razbuni pe cei care urmeaza sa intre in viata ta? Ce faci, dragul meu?

Pana sa raspunzi tu, am s-o fac eu:
Cand printul a disparut din peisaj eu le-am facut pe toate ca sa-mi alung rana din suflet. Nu suportam sa sufar si fugeam, nu ma confruntam cu realitatea.
Credeam ca-s si inteligenta pe deasupra, imi ziceam: “Putin imi pasa, altul la rand”. A doua zi confruntarea cu cearcanele si depresia.
Singuratatea cauta securitatea.
Si eu o cautam afara, la el, la urmatorul. Si ma trezeam iarasi nemultumita, goala, cu privirea intoarsa dupa altul. Ce-i asta, ma gandeam. Sunt eu ciudata, am un creier masculin? Traiam intr-o lupta continua sa-nteleg felul omului de a fi, felul meu, in definitiv. Priveam in stanga si-n dreapta, in ograda altora si nu-ntelegeam de ce ei raman si eu plec. Ce fel de om sunt eu?! Ciudat? Bolnav? Compromis? Blestemat?
Pentru mine viata de zi cu zi alaturi de el era greu de gestionat cand vraja, chimia hormonala se consuma. Nu mai gaseam nici un motiv pentru care sa raman, si plecam.
Continuu indragostita de iubire si mereu intr-o neobosita cautare a unui Altul.
Lipsa lor e atat de mare incat nu simt iubirea ce le este oferita si au permanent sentimentul unei insatisfactii.
Nimic nu e mai rau decat sa nu te iubesti pe tine insati. NIMIC.
Cersesti continuu iubire si cand o ai nu o simti. Ce poate fi mai dureros de atat?
Inca o furtuna de pasiuni? Pana cand?
Pana cand m-am prins si eu ca nu mai are sens sa tot schimb la ei, fiindca povestea era aceeasi, doar personajele se schimbau. Si ce-am facut atunci? Am inceput sa ma cunosc mai bine, la un nivel mai profund, am inceput sa ma iubesc, sa-mi placa de mine, sa ma mandresc cu ceea care sunt, sa vorbesc cu persoanele potrivite, sa atrag tovarasi de viata, sa aleg, sa gandesc, sa decid, sa discern, sa culeg fructe si experiente minunate. In cuvinte sarace, am inceput sa traiesc. 
Am invatat sa ma bucur de viata, de momentul prezent, de tot ce-mi intra in suflet si-n casa.
Astazi, ma misc in plina lumina. Zambesc la viata. Rad cand sunt testata si ii multumesc cand ma rasplateste. Tu ce faci?
Toti avem un model al iubirii perfecte, toti vrem sa iubim si sa fim iubiti, tanjim dupa iubire neconditionata, dupa iubire fara despartire, doar ca viata este un obstacol in calea iubirii vesnice pe pamant.
La fel, a renunta la acest vis, la acesta dorinta arzatoare e o crima. Iti interzic sa incetezi sa visezi, sa-ti doresti mult. Cere mult de la viata. Fii pretentioasa, chiar fitioasa. Meriti tot ce-i mai bun, scumpa mea. Nu te multumi cu putin.

Abundenta. Abundenta. Abundenta.
Si cum orice cunostinta isi are radacina in experienta, inceteaza sa mai gandesti, sa mai privesti in stanga si-n dreapta, sa te-ntrebi de ce eu, de ce mie, si devino cine esti!
Viata poate fi exceptionala, asa ca uita de viata obisnuita, viata traita la fel si imbarca-te spre o noua calatorie, cu adevarat unica si exceptionala.
Ma revolt in fata platitudinii cu care isi traiesc majoritatea viata. Nu pot sa inteleg comoditatea, obisnuinta, rutina, amorteala, moartea spirituala. Nu pot sa suport oamenii care asteapta, care se plang, care arata cu degetul spre altii, care se limiteaza. Duc o lupta continua sa fiu blanda, intelegatoare, toleranta cu ei, dar nu reusesc, pur si simplu o iau razna. Si e un paradox, eu iubesc oamenii, imi traiesc viata ca sa-i 
imi traiesc viata ca sa-i inteleg, sa-i slujesc, sa-i sarbatoresc, si ei?! Nici macar nu spun ‘au’ . Ii doare dar nu fac nimic pentru asta.
Eu sunt indragostita de viata traita. Am un spirit liber, traiesc si savurez fiecare inspiratie a vietii. Am cunoscut clipe unice, memorabile dupa multa munca la mine, la ceea care sunt. Investesc mult in mine, ma tratez cu respect si iubire.
La mine pe oglinzile din casa scrie: Te iubesc!

Ma iubesc mult si asta ma face sa trec peste orice greutate, despartire, dezamagire, moarte. Imi sunt fidela mie. Aleg constient, cred in mine, ma iubesc si am succes.
Fara iubire de sine nu reusesti sa treci nici o punte spre implinire si succes.
El, viata nu-ti poate da ceea ce tu nu-ti dai.
Intelegi?
Fii atenta la ce s-a instalat candva in sufletul tau, fii atenta la ce se mentine, la ce continua sa existe acolo, in adancul tau si gaseste o forma prin care sa te impaci cu ce a fost, claseaza trecutul la trecut si ocupa-te de prezent.
Capacitatea de-a uita cu care unii sunt inzestrati, printre care ma numar si eu, ii ajuta in drumul devenirii.
Detaseaza-te de trecut, de el, de durere, de amintiri si gaseste-ti forta de a o lua de la inceput.

Traieste cum n-ai mai trait pana acum. Nu e timp de pierdut. Profesia ta este sa gandesti si sa actionezi asa cum trebuie. Ordinea e asta: incepe cu tine si continua cu ei.
“Lumea esti tu, lumea e asa cum o privesti, asa cum o cunosti, si cu cat te cunosti mai bine, cu atat mai mult creste lumea in tine!”
Iubeste-te pe tine si dupa iubeste-i si pe ei.
N-ai prea multe variante, ori joci ori te duci la fund, incet, incet…
Tot ce ai, e doar ce atingi si simti.
Ce simti?
Ce ai?
Viata obisnuita sau viata exceptionala?
Te las sa meditezi.
Te iubesc!
Si cum teoria fara practica e amatorism, la fel ca si practica fara teorie, te las cu cativa pasi de actiune.
Plecam de la premisa ca nu te iubesti prea tare, da? 
Ce ai de facut?

Intocmeste o lista cu lucrurile pe care cei din jurul tau( prieteni, iubit, parinti) apreciaza la tine. Dupa care fa o lista cu lucrurile care iti plac tie la tine. Scrie, scrie. Tot. Lasa modestia si vechile credinte autocritice. Da-ti valoare. Nu reusesti? Atunci priveste la cei pe care-i admiri si vezi ce anume apreciezi la ei si ce se regaseste in personalitatea ta. Pare un joc, o poveste de adormit copii dar chiar functioneaza. Gandeste-te numai la reprosurile ce ti-au fost aduse de parinti, profesori, colegi, prieteni si vei intelege importanta acestor notite.
Fa-ti un jurnal in care sa notezi toate aceste lucruri pozitive, minunate despre tine.
Tapiteaza-ti camera, casa, oglinzile cu aceste mesaje pozitive despre tine:
“Ma iubesc si sunt iubita!”
” Sunt speciala, frumoasa, unica
Sunt speciala, frumoasa, unica, minunata.”
Firesc ca gandurile negative si autocritice vor incerca sa preia controlul, tot ce trebuie sa faci este sa schimbi directia gandurilor, sa le transformi in ganduri pozitive despre tine. Aminteste-ti tot ce au spus pozitiv ceilalti despre tine, aminteste-ti ca esti iubita.

Repetitia face diferenta, astfel ca, ori de cate ori ai ocazia spune-ti cat esti de minunata, frumoasa, unica, speciala si iubita.
Iubirea atrage iubire, ca sa poti atrage iubirea in viata ta, trebuie sa incepi cu tine.
Inca n-ai reusit?
Incearca sa te pretuiesti asa cum iti pretuiesti parintii, prietenii, iubitul.
Iubeste-te ca pe un prieten.
Inchide ochii. Hai, inchide-i si gandeste-te la o persoana pe care o iubesti si in care ai incredere si care stii ca te iubeste, un prieten, un iubit. Gandeste-te la toate lucrurile pe care le apreciezi si le iubesti la el. Observa sentimentul iubirii, permite-ti sa simti iubirea inauntrul tau. Cat de bine te face sa te simti? Minunat, asa-i? Acum redirectioneaza sentimentul iubirii spre tine, fii tu prietenul tau. Simte iubirea in tot corpul.

Priveste la tine cu delicatete, blandete, compasiune, stima, iubire.
Pastreaza acest sentiment si aminteste-ti de aceasta resursa interioara ori de cate ori simti nevoia. Intoarce-te la aceasta imagine cand te simti instabila, nesigura, neincrezatoare, neiubita.
Noteaza in jurnalul “lucruri bune despre mine” de fiecare data cand cineva spune ceva dragut, pozitiv despre tine. Continua sa adaugi notite si priveste-le pana cand simti ca te iubesti cu adevarat, neconditionat.
Intoarce-te la ele mereu. Te motiveaza.Te ajuta sa muti muntii din loc.
Sursa dragostei neconditionate vine din interiorul tau, nu de afara.
Cautam cu disperare sa mai traim iubirea ce-am experimentat-o ca si copil. Conecteaza-te la copilul din tine, acum si spune-ti: “Merit toata iubirea si acceptarea din lume!”

A da si a primi e o chestiune ce tine de o filozofie de viata, de felul cum te privesti pe tine insati, de felul cum privesti lumea.
Alte mesaje transformatoare:
” Ma asteapta o viata exceptionala.”
“Aduc armonie si iubire oriunde pasesc.”
“Imi concentrez toate fortele in aceasta batalie cu acceptarea si iubirea de sine.
“Inaintez, vreau sa ating stelele.”
“Viata mea reflecta ceea ce sunt: Frumusete si bunatate.”
“Calc pe urmele mele. Atat.”
“Am incredere in mine, sunt curajoasa, ma iubesc.”
“Imi ating toate obiectivele.”
“Am succes.”
” Merit tot ce-i mai bun de la viata.”
Continua tu…..

Meriti tot ce-i mai bun de la viata, ofera-ti cel mai bun tratament: Iubeste-te si vei atrage iubirea in viata ta!

Autocunoasterea

                            Autocunoasterea ....



       

‘Cunoaşte-te pe tine insuti: aceasta trebuie sa-ti fie o regula de viata, chiar daca nu slujeste neaparat la descoperirea adevarului. ‘  

Descoperirea adevarului e o munca de o viata. Iar „cunoaşte-te pe tine insuti” a reprezentat dintotdeauna cel mai important indemn al marilor intelepti ai omenirii catre noi, semenii lor. Se spune ca ignoranta este o binecuvantare. Pentru cei care se tem de ei insisi si de orice, asa o fi. Nu e foarte practic sa nu cunosti mai nimic despre tine si despre lumea reala in care traiesti. Dar pentru cei ce vor sa avanseze, sa caute, sa exploreze, sa se lupte, sa deschida noi drumuri, sa caute noi intelesuri, sa aduca la cunostinta lumii noi cai de a trai mai bine, binecuvantarea o constituie insasi cunoasterea interioara pe care o acumuleaza in „calatoria” lor. Intr-adevar, nu exista o comoară mai mare. Oricine a pornit si a inaintat cu sinceritate si cu inima deschisa pe acest drum v-ar spune ca nu ar schimba pe tot aurul din lume ceea ce a obtinut in propriul sau interior. Pentru ca, de fapt, nu exista echivalent.
Autocunosterea sau cunoasterea de sine se dezvolta odata cu varsta si cu experientele prin care trecem. Pe masura ce persoana avanseaza in varsta, dobandeste o capacitate mai mare si mai acurata de a se cunoaste pe sine. Totusi, niciodata nu vom putea afirma ca ne cunoastem pe noi insine in totalitate, cunoasterea de sine nu este un proces care se incheie odata cu adolescenta sau tineretea.
Cine oare ar alege sa fie, sa faca si sa aiba in viata mai putin decat poate fi, face si avea?
Toti cei care nu cunosc faptul ca este posibil. Si adevarul e ca totul este posibil atunci cand ai cunoasterea interioara potrivita. Tot ce trebuie sa faci este sa-ti deschizi mintea – sa fii deschis la tot ce este nou si eficient de aplicat. Pe măsură ce schimbarea din interiorul tău – a gandurilor pe care le ai despre tine insuti, despre lume, viata, a emotiilor pe care le intretii, a corpului tau fizic – se produce relativ usor si de la sine, viata ta exterioara, tot ceea ce faci si ce obtii, se transforma in moduri uluitoare, nebanuite.
Confruntarea cu evenimente diverse poate scoate la iveală dimensiuni noi ale personalitatii, care sunt deja consolidate, insa cu care intram in contact numai in anumite contexte. Unul dintre aceste evenimente joaca un rol deosebit de important in cadrul procesului cunoasterii de sine. Este vorba despre momentul alegerii carierei, care – dupa cum afirma specialistii – poate fi asociat cu dobandirea identitatii profesionale, numai odata ce se realizeaza integrarea si adaptarea initiala la profesie. Exista insa situatii in care aceasta adaptare este resimtita in plan afectiv ca un soc, datorat confruntarii intre realitate si ideal, intre investitiile afective ale tanarului in activitatea profesionala si fedback-ul primit din partea angajatorului.
Sa alegi o profesie care nu se potriveste cu ceea ce esti si cu adevaratele tale dorinte este ca si cum te-ai privi intr-o oglinda care deformeaza imaginea. Insa este posibil ca intr-o zi aceasta sa se sparga si sa fie nevoie sa cumperi o alta noua. Uitandu-te in ea, vei putea fie sa constati ca nu este nicio diferenta, fie ca exista discrepante intre imaginea veche si cea noua, aceasta experienta avand in unele cazuri efecte pozitive sau negative in planul imaginii de sine, si deci, al cunoasterii de sine.
Si este bine sa stii ca poti avea surprize placute sau neplacute cand te vei vedea asa cum esti cu adevarat in context profesional…sau poti sa constati ca esti neschimbat, ceea ce inseamna ca ai atins un nivel optim al cunoasterii de sine.
Asadar, sa pornim explorarea in interior. Cu cat ne vom ”afunda” mai adanc in studiu, cu atat ne vom aminti, vom respecta si vom intelege sfaturile milenare : cauta si vei gasi, bate si ti se va deschide, cere si ti se va da, afla tot si alege ce e mai bun pentru tine.

luni, 14 octombrie 2013

Esecul -cauza de a ne da batuti

  •       Esecul : un prilej pentru redefinirea vietii



          Nu-i lasa pe altii sa-ti spuna de ce esti capabil ! Cat timp crezi in tine si muncesti din greu pentru a izbuti,continua sa faci orice ti-ai pune in minte ! E posibil sa nu se indeplineasca atunci cand vrei tu,dar,cu siguranta,la un moment dat,tot se va intampla....

      Cred ca exista o legatura foarte stransa intre pasiune,performanta si esec.As imparti lumea in doua tabere : cei care invata si cei care nu. Cand fac ceva necugetat si rateaza,cei din prima categorie nu repeta greseala pentru ca si-au invatat lectia.

   Adevarata intrebare,in viata,nu e daca esti o persoana de success sau un ratat,ci daca inveti sau nu ceva...

   Esecul  ne invata sa fim modesti,ne invata ca nu putem obtine intotdeauna ceea ce ne dorim,ne invata sa dovedim caracter,ne invata sa fim perseverenti,ne invata ca putem supravietui si orice om e dispus sa suporte un esec si sa invete ce e de invatat din el va deveni performant...

~Viata~

Viata

Oamenii au nevoie de oameni
Ne este atât de uşor să vedem oamenii din exterior şi să judecăm. Uităm complet de oglinzile din sufletul fiecăruia, nu încercăm să le descoperim şi etichetăm oamenii uşor, simplu doar din ceea ce se vede. Fiecare om are durerile lui, răni care nu se văd, răni vindecate, răni care încă mai sângerează… fiecare om are lacrimile lui, dureri nespuse. Ne e uşor să ne oprim doar la imagine.
Oamenii au nevoie de oameni. Oamenii au nevoie nu doar de cuvinte, uneori şi de fapte, oamenii au nevoie de dragoste, au nevoie de susţinere, să ştie că lângă ei există suflete. În jurul nostru sunt oameni cărora le plânge sufletul. Vezi lucrul ăsta? Sunt oameni căzuţi, care au nevoie să îi ajuţi, sunt oameni care au nevoie de o simplă întrebare: eşti ok?
Uneori suntem surzi la durerea altora, uneori nu vedem lacrimile celorlalţi, uităm de cuvinte, de fapte, de suflete. Oamenii nu sunt doar ceea ce vezi, oamenii sunt suflete, dureri, tăceri.
Ai grijă de oamenii din jur, pe care îi iubeşti. Iubeşte-i azi, în prezent, fii alături de ei. Noi greşim prin faptul că de cele mai multe ori, auzim, vedem, iubim prea târziu. Iar atunci regreţi şi atât, rămâi cu amintirea unor oameni care azi ar fi putut fi mai mult decât o amintire, azi ar fi putut să fie lângă tine, să fie un om printre oameni…
Viata este ca o carte.trebuie sa o traiesti in prezent asa cum iti place pentru ca anii trec si nu se mai intorc...Eu ma bucur de viata pe care o am si am multe planuri care le voi pune in aplicare.Deci sfatul meu este sa  fim optimisti si sa ne traim viata din plin.....

Scopul Vietii

     Scopul vieţii - de ce ești pe acest Pământ ?

"Noi susținem ca aceste adevăruri de la sine înțeles că toți oamenii sunt creați egali ei sunt înzestrați de Creatorul lor cu anumite drepturi inalienabile, că printre acestea sunt ​​viatalibertateaprecum și căutarea fericirii." 

Îți cunoști rolul și scopul pentru care trăiești pe pământ? Sper că prin ce scriu aici te voi ajuta să cunoști mai mult despre acest subiect, despre tine.

- Cel mai adesea oameni se întreabă: De ce sunt aici pe pământ? Care este scopul meu ? De ce eu? De ce așa? De ce nu îmi găsesc locul, fericirea, împlinirea? De ce mă simt ca și cum toată viața mea este fără sens? Sau alții se întreabă: Cum trăiesc eu este tot ce trebuie să fie pentru viața mea?

Folosind și câteva metafore spirituale, iată câteva răspunsuri posibile.

- Te-ai născut ca să înveți, să te descoperi, să decizi, să experimentezi, să trăiești, să crești fizic, mental, emoțional, spiritual, material, să dăruiești și să lași ceva bun în urma ta.


- Trăiești ca să experimentezi iubirea, fericirea, acceptarea.
- Trăiești ca să experimentezi puterea creativității în viața ta. Sunt lucruri pe care  numai tu le poți face pentru binele oamenilor și al societății. Nimeni nu este ca tine, deci tu ai o responsabilitate pentru viață.
- Trăiești ca să fi om cu un spirit nou, într-o lume care se învechește și să fi un om cu o viziune frumoasă de viață când alții o urâțesc.
- Trăiești ca să îți cunoști vocația, să îți dezvolți talentele, să le exprimi pentru fericirea ta și a celor din jurul tău și din generația ta.
- Ai fost programat să reușești ceea ce îți propui și să devii biruitor, un campion în domeniul tău, în ceea ce ești tu însuți.
- Spiritual vorbind, ai fost creat să fi ca un pom sădit lângă ape, a cărui viață nu este ofilită, nu este bolnavă, nu este neroditoare.
- Ai fost creat ca să te bucuri și de această scurtă călătorie pe acest Pământ alături de familie, prieteni, colaboratori, parteneri, amici, chiar dușmani, vecini, animale, plante, soare, natura, etc.

- Tot ce poate ieși bun din tine trebuie să fie pe pământ datorită ție, în timpul vieții tale.

- Trăiești ca să fi binecuvântat, să dăruiești (necondiționat) mai departe ceea ce viața și Dumnezeu te-a învățat și ți-a dăruit. (Iubire, afecțiune, înțelepciune, timp, împărtășirea experienței tale de viață celor care au nevoie de un exemplu, de ajutor, de încurajare, etc.)

- Ai potențial. In plan spiritual, profesional, relațional poți să fi creativ, inventiv, productiv și să ai succes. Tot ce începi trebuie să duci la bun sfârșit și nimeni să nu aibă de suferit. Tu poți deveni, (prin credință) persoana de care societatea are nevoie și pe care Dumnezeu o va folosi pentru a contribui la progresul ei și de a ajuta oamenii de pe strada, satul, orașul sau țara în care tu locuiești.
- Cu cât cunoști mai mult iubirea și scopul divin pentru tine, cu atât mai mult devii frumos și bogat la suflet și cu cât te cunoști mai bine pe tine însuți, cu atât mai mult poți acționa în direcția corectă pentru viața ta. Împărăția divină începe în inima ta iar tu ești administratorul. Scopul vieții tale este deci în mâinile tale.

Acest aspect este important deoarece, în opinia mea, el nu poate fi separat de scopul vieții noastre pe această planetă.

- Omul a înființat instituții religioase, educaționale. Ele sunt pentru a ne oferi un loc bun de educație, sprijin, prieteni, etc. Mulțumim pentru ele și trebuie respectate însă scopul lui Dumnezeu cu noi ca ființă umană, în mod personal, este cu mult peste ceea ce o instituție ne poate învăța și ajuta.

- Prin fericire și suferință, prin bine și rău, în succes și eșec, viața pune la dispoziția omului toate resursele necesare să se dezvolte spiritual, mental, sentimental, profesional. Folosindu-le omul se va modela ca să devină omul frumos pe care Dumnezeu a întenționat să fie chiar înainte de întemeierea timpului. Oriunde ești acum, ești pus acolo cu un motiv și prin ce situații treci, treci cu un motiv. Cu cât înțelegi asta mai repede cu atât mai repede scapi de multe necazuri inutile.

- Poate în acest moment te simți pierdut și gol, flămând spiritual sau fizic, descurajat, dezamăgit de religie, de tine însuți, de cei care ar fi trebuit să te iubească și să te ajute. Sau poate te vezi fără nici o șansă în viață, fără nici o speranță pentru viitor, ești abandonat, părăsit, sărac, ai fost respins, te simți singur, cu probleme la orice nivel.
Vreau să crezi ce îți spun. Viața ta poate căpăta un nou sens. Viața ta poate fi schimbată în bine, în mai mult bine. 

Scutură-te. Ridică-te. Umblă. Aleargă. Zboară. 

Gata cu plânsul. 
Gata cu disperarea. 
Gata cu gândurile de sinucidere. 
Gata cu frica. 
Gata cu trecutul tău. 
Gata cu ignoranța.
Gata cu prostia. 
Gata cu lenea. 
Gata cu suferința. 
Gata cu incertitudinea.

Crede că viața ta poate și va fi transformată chiar de decizia ta că o vei schimba. 
Crede că TU poți decide în favoarea ta și că TU poți activa toate resursele bogate ce viața și Domnul ți le-a pus la dispoziție. 

Tu ai primit în tine și darul credinței nu doar să te numești credincios și să îți liniștești conștiința, ci să îl folosești pentru a putea împlini ce ai de împlinit aici. Nu va mai fi o altă ocazie atât de mare pentru tine ca acum. Te încurajez să "cauți, să ceri și să bați."

- Eu cred în valorile ce sunt puse în tine. Cred în ceea ce poți face. Cred că vei reuși. Am creat acest blog special pentru tine. Îmi pasă de tine și știu că vei face din viața ta ceea ce ea merită. Poți să ai o viață frumoasă și poți face altora viața la fel. Poți fi fericit prin cunoașterea scopului tău.


Concluzie:
După tot ce am scris, concluzia mea este că scopul vieții este SĂ NE ÎMPLINIM DESTINUL ÎN GENERAȚIA ȘI ÎN LOCURILE PRIN CARE TRECEM ÎN VIAȚĂ. SĂ FIM FERICIȚI ȘI SĂ CONTRIBUIM LA BINELE ȘI FERICIREA ALTORA.


"Dragostea este îndelung răbdătoare, este plină de bunătate; dragostea nu pizmuieşte; dragostea nu se laudă, nu se umflă de mândrie, nu se poartă necuviincios, nu caută folosul său, nu se mânie, nu se gândeşte la rău, nu se bucură de nelegiuire, ci se bucură de adevăr, acoperă totul, crede totul, nădăjduieşte totul, suferă totul. Dragostea nu va pieri niciodată." 
Iubirea nu face rău aproapelui; iubirea este deci împlinirea legii." 


Astfel iubirea, relațiile, creativitatea, în sensul divin, uman, profesional, s.a.m.d. este împlinirea destinului și al scopului nostru pe acest pământ.
                     
                       
            
                       

Un suflet de copil..

                  Poate ca si suflete mici sufera




    Uneori inima imi spune sa ma  dau batuta,ca nu merita sa ma lupt pentru cineva care nu lupta pentru mine...

   Dar gelozia te face sa devii mai rau,sa te razbuni,sa nu ai pic de constiinta...Orice om are un suflet bun indiferent de caracter,chiar daca nu arata asta,dar cand te cuprinde gelozia uiti cat risti,cat ai de suferit,te pui in pericol,nu te poti gandi la nimic altceva decat la persoana iubita...

   Ne vine randul tuturor sa simtim un moment magic atunci cand ne indragostim,ne simtim importanti....

   Este  important timpul petrecut cu persoana iubita,timpul trece asa de repede,nu este anormal....

  Meritam sa iubim si sa fim iubiti...

duminică, 13 octombrie 2013

#Euu

                                                  Buna !!

          Ma numesc Ana ! Sunt o fata sociabila,intelegatoare,mereu acolo cand ai nevoie!

           Pe 23 August 2014 voi implini 15 ani. Culoarea mea preferata este albastru. Imi iubesc familia si prietenii. Am creat acest blog pentru a socializa mai mult,pentru a cunoaste,a invata.. Aceasta sunt eu !
    Stiu ce vreau de la viata,stiu ce pot si ce voi reusi! Nu voi da gres,indiferent de ce va fi ! Nu ma schimb pentru nimic,voi fi eu in lumea mea!! Voi recunoaste
daca am gresit !