miercuri, 1 octombrie 2014

Entuziasmul~ Sarea si piperul vietii

Entuziasmul te poate face ,,sa zbori''. Marile realizari nu se datoreaza decat ,,flacari'' care arde in sufletul unui om,aceasta fiind entuziasmul. Entuziasmul te elibereaza de imgrijorare. Cand esti entuziasmat creste nivelul de optimism si incredere ca vei reusi. Astfel,gandurile pline de ingrijorare vor fi inlocuite de cele pozitive. Asa ingrijorarile dispar ca prin minune daca te concentrezi catre situatii cu rezultat final ce iti poate oferii satisfactii. Entuziasmul te conduce catre succes. Am observat ca oameni cu nivel crescut de inteligenta,talent si creavitate nu au aceleasi rezultate incredibile. Ce face diferenta? Entuziasmul,pasiunea cu care altii se implica in munca lor. Personalitatea isi spune cuvantul si nu capacitatile creatoare. Pentru ca entuziasmul te face sa te daruiesti mai mult. CUM SA-TI CULTIVI ENTUZIASMUL :
~Incepe ziua cu vestile bune -) Cele 5 minute dupa ce te dai jos din pat sunt decisive pentru starea ta de spirit a zilei. Daca incepi sa te gandesti : ,,Aoleu,cate am de facut astazi !'' ,dispozitia se schimba si elanul dispare, Dar daca iti imaginezi ce bucuri minunate o sa faci azi,vei practica o stare de liniste si calm si vei fi multumit(a). Practicarea zilnica a motivatiei spirituale te poate incarca de entuziasm.
~Fii dornic(a) fata de viata,energic(a) si dornic(a) sa inveti -) Cand un om vrea sa invete mereu ceva nou,intampina provocarile vietii cu mintea deschisa si dezvolta energie pentru a face totul perfect si a schimba lucurile in bine,fiind entuziast, Orice lucru nou poate aduce un plus,iar orice lucru nou invatat atrage dupa sine noi experiente si noi curiozitati. Astfel ,iti vei pastra entuziasmul la un nivel optim de progres.
~Invata sa razi si sa te bucuri -) Rasul si placerea,bucuri cu care faci anumite lucruri iti va aduce vitalitate,tonus pozitiv si lucrurile vor fi realizate cu usurinta. Pe scurt,iti va mentine nivelul entuziasmului ridicat.
~Poarta-te conform principiului ,,ca si cum'' -) Daca vrei sa dobandesti entuziasm,poarta-te ca si cum l-ai avea deja. Mergi la serviciu/scoala ca si cum ai avea entuziasm, si ai sa observi cu ce placere si bucurie iti vei termina treaba. Avanta-te in actiune,incarca-te cu energie pozitiva si vei vedea ca vei atrage entuziasmul mereu de partea ta.
~Pastreaza-ti sufletul de copil -) ,,Adevaratul talent de a trai insemna sa-ti pastrezi un suflet de copil pana la adanci batraneti.'' Gandeste-te la copii care se joaca cu entuziasm,traiesc orice clipa cu entuziasm(cu intensitate) si raspandesc numai energie. Ce inseamna sa ai un suflet de copil? Sa fii curios,sa fii plin de iubire si de entuziasm.
~ Intretine entuziasmul pentru a-ti atinge un anumit scop -) Un obiectiv fascinant,o tinta care domina,te motiveaza si de care nu poti scapa. Apoi incearca sa intretii flacara entuziasmului si hraneste acest scop.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu