luni, 29 decembrie 2014

Timpul este inventat doar ca să nu înnebunim

Când eram mică, aveam mereu coșmaruri. Acum, am prea multe gânduri. E greu să stai mereu cu gândurile tale, simți că o iei razna. Te uiți pe geam și îți imaginezi 1000 de feluri în care ai putea muri (mai ales pe vremea asta). Apoi stai și mai mult cu gândurile tale și realizezi că, de fapt, totul este atât de superficial, că nu are rost să te stresezi cu celebrul "dar dacă..?" și că ar fi cazul să iei o gură de aer proaspăt și să mai și respiri relaxat/ă din când în când.

Tuturor ne este frică. Uneori ai impresia că totul te sperie, iar alteori îți ia ceva să îți cunoști teama. De cele mai multe ori, îți ia o viață întreagă să o învingi-asta dacă ești destul de norocos să-ți iei inima în dinți. Așadar, tot reflectând și lamentându-mă aiurea, am revenit asupra celui mai terifiant coșmar al meu: singurătatea. Toată viața mi-a fost frică să fiu singură, mereu am simțit o nevoie imensă de afecțiune, de când eram mică mi-am visat nunta perfectă, întotdeauna am fost în căutarea persoanei potrivite și am simțit o nevoie disperată să împărtășesc cu cineva toate sentimentele minunate care mi se ascund în suflet. De câte ori am încercat să fac asta, de atâtea ori am fost respinsă, m-am simțit sfâșiată, pustiită, pierdută... Și ajunsesem să îmi pierd speranța. Cel puțin, așa credeam.. până într-o zi (probabil cea mai frumoasă din viața mea de până atunci) în care privirile ni s-au intersectat și am știut.. *dar asta este altă poveste, mai lungă și mult mai siropoasă!*

Acum, când în sfârșit mă simt completă, când pot să mă numesc eu în adevăratul sens al cuvântului, mi-am dat seama cât de egoistă este această teamă a mea.. Și am lăsat-o să plece. I-am dat drumul din temnița gândurilor mele

și am lăsat-o să zboare departe, unde nu mă mai poate vedea și eu nu o voi mai putea simți vreodată. 

În schimb, am înlocuit-o cu ceva frumos și unic, ceva ce numai tu ai fi putut să mă înveți, un sentiment plăcut și cald și atât de puternic, încât a reușit să-mi înlăture orice altă teamă neînsemnată: dorința de a nu te lăsa vreodată pe tine să te simți singur. Vreau să îți fiu alături pentru totdeauna, cu toate că nici atât nu mi-ar ajunge să-ți mulțumesc cu adevărat pentru tot ce ai făcut pentru mine, fără ca măcar să îți dai seama.

joi, 18 decembrie 2014

Hrana era mult mai sanatoasa

Am invatat de-a lungul timpului ca,atunci cand faci lucrurile cu mult drag si profesionalism,ele dureaza si sunt apreciate.


 

Bunicii nostri au trait timpuri mai frumoase,cand era mai putin stres,mai putina poluare si hrana mult mai sanatoasa decat cea din zilele noastre. Ceea ce mancau era natural. Mancau multe legume si fructe proaspete,nemodificate genetic,cultivate din propria gradina. 

Astazi,din cauza stresului in care traim si a timpului din ce in ce mai putin acordat noua,se mananca la fast-food. Multi oameni nu mananca legume,fructe sau,daca le mananca,o fac in mod gresit. Varsta noastra biologica poate fi mult mai mica decat cea reala,iar stilul nostru de viata influenteaza foarte mullt acest lucru.

Reteta :

- Gandirea pozitiva

-Consecventa

-Motivatie 

-Fructe,legume si suc de fructe natural

Acestea ar trebui sa fie o parte importanta a alimentatiei fiecarei persoane. Din cauza lipsei de informare in tara noastra,consumul acestora este semnificativ tot mai mic fata de cel al tarilor europene,iar asta duce la o rata de crestere a obezitatii si a altor boli metabolice tot mai mare.

Recomand salata de fructe - Se poate adauga si seminte de floarea-soarelui sau muesli cu fructe uscate 

luni, 1 decembrie 2014

Adolescenta-varsta idealurilor si a intrebarilor

 Adolescenta te face sa fi mai responsabil, mai intelegator,mai realist. De aceea,fiecare adolescent porneste catre noi orizonturi,descoperind si experimentand. Adolescenta este varsta intrebarilor,a indoielilor..

 Noi adolescentii,reprezentam viitorul acestei societati. Cei care sunt constienti de acest aspect,se straduiesc sa invete cat mai bine la scoala,ca sa urmeze un liceeu bun si sa intre la facultate. Dar deseori, apar tot felul de intrebari de genul : ,, Cine sunt?'' , ,,Care este scopul meu in viata?'' , ,,De ce trebuie sa tin cont pentru a lua o decizie corecta?''

 In zilele noastre este din ce in ce mai greu sa fi adolescent.. Apar tot felul de tentatii cum ar fi : drogurile,tigarile,alcoolul. Cine apuca sa mearga pe aceasta cale va fi un om pierdut,fara adolescenta,fara alti prieteni, decat cei care merg pe acelasi drum chinuitor.


 Adolescenta,inseamna pentru mine cea mai frumoasa perioada din viata. Ficare incepe sa cunoasca mai bine lumea,sa-i descopere secretele,sa-si descopere laturile personalitatii.. Sa va spun sincer,la aceasta varsta pe care o am,nu am avut niciodata tentatii de a fuma,de a ma droga si etc... Stiind nocivitatea lor, nu voi incerca niciodata aceste lucruri pe care unii adolescenti le fac. Stiti de ce fac unii aceste lucruri? Pentru ca sunt curiosi, unii sunt pierduti si nu le mai pasa de viata lor,pentru ca altii ii incurajeaza sa faca un lucru absolut negativ pentru sanatate. Fara fumat  ! Fara droguri ! Fara alcool ! Spune STOP !! Acum e momentul !