luni, 1 decembrie 2014

Adolescenta-varsta idealurilor si a intrebarilor

 Adolescenta te face sa fi mai responsabil, mai intelegator,mai realist. De aceea,fiecare adolescent porneste catre noi orizonturi,descoperind si experimentand. Adolescenta este varsta intrebarilor,a indoielilor..

 Noi adolescentii,reprezentam viitorul acestei societati. Cei care sunt constienti de acest aspect,se straduiesc sa invete cat mai bine la scoala,ca sa urmeze un liceeu bun si sa intre la facultate. Dar deseori, apar tot felul de intrebari de genul : ,, Cine sunt?'' , ,,Care este scopul meu in viata?'' , ,,De ce trebuie sa tin cont pentru a lua o decizie corecta?''

 In zilele noastre este din ce in ce mai greu sa fi adolescent.. Apar tot felul de tentatii cum ar fi : drogurile,tigarile,alcoolul. Cine apuca sa mearga pe aceasta cale va fi un om pierdut,fara adolescenta,fara alti prieteni, decat cei care merg pe acelasi drum chinuitor.


 Adolescenta,inseamna pentru mine cea mai frumoasa perioada din viata. Ficare incepe sa cunoasca mai bine lumea,sa-i descopere secretele,sa-si descopere laturile personalitatii.. Sa va spun sincer,la aceasta varsta pe care o am,nu am avut niciodata tentatii de a fuma,de a ma droga si etc... Stiind nocivitatea lor, nu voi incerca niciodata aceste lucruri pe care unii adolescenti le fac. Stiti de ce fac unii aceste lucruri? Pentru ca sunt curiosi, unii sunt pierduti si nu le mai pasa de viata lor,pentru ca altii ii incurajeaza sa faca un lucru absolut negativ pentru sanatate. Fara fumat  ! Fara droguri ! Fara alcool ! Spune STOP !! Acum e momentul !


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu