luni, 23 iunie 2014

                             Relatia dintre respectul de sine 

                                         si emotii 


        Respectul de sine-este acceptarea calitatilor si a defectelor propriei persoane. Aceasta accelereaza increderea pe care fiecare persoana o are in fortele proprii. Prin ,,Respectul de sine'' ,intelegem mai mult propria valoare. 

    Pentru a gasi increderea deplina in tine,trebuie sa iti asumi responsabilitatea pentru ceea ce poti schimba in viata ta. Felul in care comunici cu cei din jur,succesul si felul in care iti gestionezi emotiile. TOATE depind numai de TINE. 

  Deseori emotiile ne impiedica sa ajungel catre succes,sa ne indeplinim scopul. Acele persoane care nu isi arata emotiile si nu sunt coplesite de ele,au invatat sa se controleze si sa gandeasca intotdeauna pozitiv. Emoţia este puterea care atrage.

Ti-e teama de ceea ce cred/spun ceilalti despre tine, nu esti sigura pe tine.Cea mai buna forma de a scapa de timiditate este sa incerci sa-ti imaginezi situatia in care esti pusa ca iesind cu bine, intr-un mod pozitiv.

Dar e ok sa ai emotii, doar ca trebuie sa incerci sa le invingi, altfel o sa te domine si n-ai sa poti sa faci nimic.Incearca sa socializezi mai mult,iesi cu prietenii,mergi la un club de teatru,pictura, etc.Fa lucruri pe care nu credeai ca ai curajul sa le faci, la inceput lucruri simple cum ar fi sa te imbraci putin mai neobisnuit fata de obicei. Fii tu insuti ! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu