joi, 26 iunie 2014

Radiatiile solare

                           Cum sa ne protejam de radiatiile de

                                        Soare ???

 

         Putin despre radiatii...

  Soarele imprastistie in aer niste radiatii (particule foarte fine pe care nu le putem zari cu ochiul liber ) foarte puternice,care ajung pe Pamant. Acestea sunt formate din mai multe componente,printre care cele mai periculoase sunt ultravioletele si de care trebuie sa ne protejam cel mai mult. Acestea sunt foarte puternice mai ales in perioada verii,atunci cand temperaturile se ridica chiar pana la 40 de grade. Aceste radiatii pot fi foarte periculoase pentru noi,oamenii,pentru ca putem ajunge la niste boli foarte grave cum ar fi cancerul de piele.

                   Cum ne protejam ??


Din fericire,in zilele noastre putem gasi multe creme si uleiuri care,au rolul de a proteja piele noastra. Totusi nu ne putem increde 100% in acestea,si tocmai de aceea medicii recomanda evitarea expunerii pielii noastre la soare,intre orele 12 si 16,atunci cand soarele arde cel mai tare. Mai ales daca te afli la mare,trebuie sa ai grija de pielea ta,sa nu stai foarte mult la plaja decat in cursul diminetii sau cel al dupa-amiezii.

            

           Care sunt zonele cele mai ,,Radiante''?


Desigur ca,zonele de langa mare sunt cele mai afectate de aceste radiatii,insa nu trebuie sa stam foarte mult la soare,nici cand mergem la munte, pentru ca si acolo uneori apar radiatii solare puternice.

In ultima perioada,in Europa,cele mai mari valori ale radiatiilor ultraviolete s-au inregistrat in Spania,Grecia ,sudul Italiei si al Frantei. Si in Romania deseori aceste valori au depasit limita normala,asadar sa fim foarte acum atenti cat,unde si cum stam la soare,pentru a  avea un bronz sanatos si frumos.

          Expunere la soare...
 Un miracol al naturii. (apusul)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu