luni, 29 decembrie 2014

Timpul este inventat doar ca să nu înnebunim

Când eram mică, aveam mereu coșmaruri. Acum, am prea multe gânduri. E greu să stai mereu cu gândurile tale, simți că o iei razna. Te uiți pe geam și îți imaginezi 1000 de feluri în care ai putea muri (mai ales pe vremea asta). Apoi stai și mai mult cu gândurile tale și realizezi că, de fapt, totul este atât de superficial, că nu are rost să te stresezi cu celebrul "dar dacă..?" și că ar fi cazul să iei o gură de aer proaspăt și să mai și respiri relaxat/ă din când în când.

Tuturor ne este frică. Uneori ai impresia că totul te sperie, iar alteori îți ia ceva să îți cunoști teama. De cele mai multe ori, îți ia o viață întreagă să o învingi-asta dacă ești destul de norocos să-ți iei inima în dinți. Așadar, tot reflectând și lamentându-mă aiurea, am revenit asupra celui mai terifiant coșmar al meu: singurătatea. Toată viața mi-a fost frică să fiu singură, mereu am simțit o nevoie imensă de afecțiune, de când eram mică mi-am visat nunta perfectă, întotdeauna am fost în căutarea persoanei potrivite și am simțit o nevoie disperată să împărtășesc cu cineva toate sentimentele minunate care mi se ascund în suflet. De câte ori am încercat să fac asta, de atâtea ori am fost respinsă, m-am simțit sfâșiată, pustiită, pierdută... Și ajunsesem să îmi pierd speranța. Cel puțin, așa credeam.. până într-o zi (probabil cea mai frumoasă din viața mea de până atunci) în care privirile ni s-au intersectat și am știut.. *dar asta este altă poveste, mai lungă și mult mai siropoasă!*

Acum, când în sfârșit mă simt completă, când pot să mă numesc eu în adevăratul sens al cuvântului, mi-am dat seama cât de egoistă este această teamă a mea.. Și am lăsat-o să plece. I-am dat drumul din temnița gândurilor mele

și am lăsat-o să zboare departe, unde nu mă mai poate vedea și eu nu o voi mai putea simți vreodată. 

În schimb, am înlocuit-o cu ceva frumos și unic, ceva ce numai tu ai fi putut să mă înveți, un sentiment plăcut și cald și atât de puternic, încât a reușit să-mi înlăture orice altă teamă neînsemnată: dorința de a nu te lăsa vreodată pe tine să te simți singur. Vreau să îți fiu alături pentru totdeauna, cu toate că nici atât nu mi-ar ajunge să-ți mulțumesc cu adevărat pentru tot ce ai făcut pentru mine, fără ca măcar să îți dai seama.

joi, 18 decembrie 2014

Hrana era mult mai sanatoasa

Am invatat de-a lungul timpului ca,atunci cand faci lucrurile cu mult drag si profesionalism,ele dureaza si sunt apreciate.


 

Bunicii nostri au trait timpuri mai frumoase,cand era mai putin stres,mai putina poluare si hrana mult mai sanatoasa decat cea din zilele noastre. Ceea ce mancau era natural. Mancau multe legume si fructe proaspete,nemodificate genetic,cultivate din propria gradina. 

Astazi,din cauza stresului in care traim si a timpului din ce in ce mai putin acordat noua,se mananca la fast-food. Multi oameni nu mananca legume,fructe sau,daca le mananca,o fac in mod gresit. Varsta noastra biologica poate fi mult mai mica decat cea reala,iar stilul nostru de viata influenteaza foarte mullt acest lucru.

Reteta :

- Gandirea pozitiva

-Consecventa

-Motivatie 

-Fructe,legume si suc de fructe natural

Acestea ar trebui sa fie o parte importanta a alimentatiei fiecarei persoane. Din cauza lipsei de informare in tara noastra,consumul acestora este semnificativ tot mai mic fata de cel al tarilor europene,iar asta duce la o rata de crestere a obezitatii si a altor boli metabolice tot mai mare.

Recomand salata de fructe - Se poate adauga si seminte de floarea-soarelui sau muesli cu fructe uscate 

luni, 1 decembrie 2014

Adolescenta-varsta idealurilor si a intrebarilor

 Adolescenta te face sa fi mai responsabil, mai intelegator,mai realist. De aceea,fiecare adolescent porneste catre noi orizonturi,descoperind si experimentand. Adolescenta este varsta intrebarilor,a indoielilor..

 Noi adolescentii,reprezentam viitorul acestei societati. Cei care sunt constienti de acest aspect,se straduiesc sa invete cat mai bine la scoala,ca sa urmeze un liceeu bun si sa intre la facultate. Dar deseori, apar tot felul de intrebari de genul : ,, Cine sunt?'' , ,,Care este scopul meu in viata?'' , ,,De ce trebuie sa tin cont pentru a lua o decizie corecta?''

 In zilele noastre este din ce in ce mai greu sa fi adolescent.. Apar tot felul de tentatii cum ar fi : drogurile,tigarile,alcoolul. Cine apuca sa mearga pe aceasta cale va fi un om pierdut,fara adolescenta,fara alti prieteni, decat cei care merg pe acelasi drum chinuitor.


 Adolescenta,inseamna pentru mine cea mai frumoasa perioada din viata. Ficare incepe sa cunoasca mai bine lumea,sa-i descopere secretele,sa-si descopere laturile personalitatii.. Sa va spun sincer,la aceasta varsta pe care o am,nu am avut niciodata tentatii de a fuma,de a ma droga si etc... Stiind nocivitatea lor, nu voi incerca niciodata aceste lucruri pe care unii adolescenti le fac. Stiti de ce fac unii aceste lucruri? Pentru ca sunt curiosi, unii sunt pierduti si nu le mai pasa de viata lor,pentru ca altii ii incurajeaza sa faca un lucru absolut negativ pentru sanatate. Fara fumat  ! Fara droguri ! Fara alcool ! Spune STOP !! Acum e momentul !


sâmbătă, 8 noiembrie 2014

Tu-sentimentul fericirii

Daca as fi de gheata ai vedea cu ochii tai cum ma topesc cand imi zambesti, dar bine ca nu sunt pt ca altfel m-as fi topit deja. Nu sunt cea mai frumoasa, nici cea mai inteligenta, dar tu m-ai facut cea mai fericita.Cand toti imi spuneau ca Fat-Frumos este un vis, ca trebuie sa incetez a ma gandi la asta, eu am continuat sa sper. Nu am gresit, pentru ca te-am intalnit pe tine. Esti dovada ca pot sa am langa mine tot ceea ce o fata isi doreste.Esti primul meu gand inainte de a ma trezi si esti ultimul meu gand inainte de a ma culca.
    Hai sa derulam timpul si sa ne oprim la prima seara. Acolo a inceput tot. Intamplator, dar exact la momentul potrivit. Auzisem de tine, dar niciodata nu mi s-a aratat sa te cunosc. Te-am cunoscut mai tarziu, dar a  meritat. Il cautam de mult pe acel baiat care sa ma faca fericita, care sa ma inteleaga, sa ma accepte asa cum sunt. Te cautam de mult, fara sa stiu ca esti tu. Erai atat de aproape de mine… Din prima clipa in care te-am vazut, ti-am observat zambetul. Ai cel mai frumos zambet pe care nu m-as satura niciodata sa il privesc. Imi plac mesajele tale de „Buna dimineata”. Imi place ca ai incredere in mine. Imi place ca stii sa ma asculti. Imi place ca esti nebun si tot timpul ma faci sa rad. Ma simt in siguranta langa tine. Stiu ca nu m-ai lasa sa plec niciodata. Chiar daca ne despart cativa de kilometri nu ai renuntat la mine. De aceea o sa te astept. Alaturi de tine am gasit ce cautam. Tu ma faci sa ma simt speciala! Pentru o lume intreaga esti o singura persoana. Dar pentru mine esti o lume intreaga.
    Pot spune ca azi a fost o zi perfecta.Sunt fericita!Pe zi ce trece incep sa ma indragostesc ca o nebuna.Imi place felul tau de a fi.Imi place zambetul tau.Imi plac ochii tai.Imi place vocea ta.Imi place cum imi spui ''ingerash'' ..




    Si stii ce-mi mai place? Ca ne gandim la noi pe termen nedefinit. Ca nu ne gandim ca pe viitor nu va mai fi un "noi" . Imi dai sentimentul ca noi vom trai vesnic. Imi dai sentimentul ca langa tine nimic rau nu mi se poate intampla iar atunci cand nu ma simt bine imi dai incredere in mine si esti acolo si ma sustii.Si stii ce-i amuzant? Nu am planuit nimic din tot ce ni se intampla.Doar uitandu-ma in ochii tai mari imi fug toate temerile. Cu fiecare clipa petrecuta langa tine ma simt fericita. Tu imi dai incredere, ma rasfeti, ma iubesti. Nu cred ca voi inceta sa iti multumesc pentru tot ce faci pentru mine. Iti multumesc pentru ca ma sustii. Iti multumesc pentru ca imi dai putere si imi arati intotdeauna partea buna in orice gand negru am eu. Iti multumesc pentru ca imi accepti bazaconiile si te chinui din rasputeri sa le si intelegi. Stiu, sunt complicata, repezita, dar tu cu o imbratisare  imi calmezi toate fricile. Simt ca langa tine pot fi eu. De fapt, langa tine am invatat sa fiu eu. Un 'eu' natural,  fara masti, fara machiaj, fara nimic. Nu m-am simtit asa de fericita langa o persoana niciodata. Si ce pot spune despre noi? Pai... toate-s bune! 
    Ai aparut si mi-ai calmat toate temerile. Ai venit si mi-ai aratat cum e sa zambesti din suflet, sincer. Ai aparut cand ma simteam prinsa intr-un cerc in care ma scufundam fara sa imi dau seama. Ai aparut cand aveam nevoie de un reper pentru a ma calma in toata nebunia din jurul meu.
    Iti multumesc ca esti langa mine!
    Ai venit si mi-ai spus ca furtuna a trecut!

    Il iubesc pentru ca este el.Pentru ca este sincer.Il iubesc pentru felul cum ma alinta,cum ma incurajeaza.Pentru cum ma strange in brate.Pentru ca in fiecare gest imi arata ca ma iubeste.Ii iubesc parfumul,pentru ca il simt oriunde.Pentru ca ii iubesc ochii si zambetul.Il iubesc pentru comportamentul lui fata de mine.Il iubesc pentru ca ma respecta.Pentru ca mereu suntem pe aceeasi lungime de unda.Pentru ca spre surprinderea multora, ne-am gasit pe facebook.Il iubesc pentru ca ar face orice sa ma vada fericita.Pentru ca lupta pentru increderea mea.Pentru ca mereu ma surprinde.Pentru ca ii ador vocea.Pentru ca iubesc felul lui de a-mi spune cuvinte dulci.Pentru ca este ambitios.Pentru ca are niste parinti minunati.Pentru ca prietenii lui,chiar daca nu ii cunosc prea mult, sunt de treaba.Pentru ca-mi respecta prietenii.Il iubesc pentru ca-mi intelege temerile.Pentru ca ma lasa sa ma desfasor in spatiul meu.Pentru ca nu se supara cand fac niste comentarii acide.
    Pot spune ca azi a fost o zi perfecta.Sunt fericita ! Ce pot spune?De cateva zile sunt toata un zambet!Datorita tie...Fiecare atom din mine tanjeste dupa el si stiu ca lucrul acesta este reciproc.
    Sunt fericita si nici nu-mi pot explica in cuvinte fericirea..






    marți, 4 noiembrie 2014

    MIRACOL ^_^

                                            MIRACOL ! 

    => eveniment sau lucru cu adevarat special sau iesit din comun

    Este un miracol sa ai un scop in viata. Alocati 30 de minute gandirii creative. In acest proces, nu trebuie sa va  ganditi decat la lucrurile pe care le doriti,si nicidecum la cele pe care nu doriti,pe care n-ar trebui sa le doriti. 

     Dezvolta-ti obiceiul de a-ti aminti care este scopul tau. Interiorul nu poate fi programat decat prin repetitie. 

     IMPORTANT !! : In viata nu obti mereu ceea ce iti doresti,daca nu examinezi acel ceva,in mod constant. Stabileste zilnic ce progres faci spre implinirea scopurilor tale. Niciun scop nu este imposibil.

    Singura putere care iti poate aduce succesul este puterea mintii tale. Orice ar fi,nu renunta ! Il vreau si il voi avea !

    Slabiciunea mea si ale oamenilor este frecventa cu care folosesc cuvantul : ''imposibil''.

    Secretul poate fi atins doar de cei care devin constienti de el. Visatorii nu renunta niciodata !

    O alta slabiciune intalnita prea des, este aceea de a cataloga totul si pe toata lumea..


    duminică, 2 noiembrie 2014

    Just...

    A ramas o singura picatura de dor...
    O picatura deja zgariata de singuratate...
    O singuratate deja zgariata de timp...
    Un timp deja zgariat de tristete...
    O tristete zgariata de noapte...
    O Noapte zgariata de ganduri...
    Ganduri zgariate de amintiri..
    Amintiri zgariate de suflet...
    Un suflet atat de zgariat de dragoste...
    O singura picatura de dor... mai plange dupa tine..

     Dorul este focul ce arde speranţele, dorinţele, durerile…iar cenuşa care rămâne reprezintă amintirile...

    duminică, 26 octombrie 2014

    Un Gest Frumos

                                           Dragi cititori,

     Sa va spun cate ceva... Generozitatea este obiceiul de a darui,fara a astepta nimic in schimb. ''A fii generosi''  e ca si cum ne-am ajuta sufletul sa vada calea buna. Cand suntem generosi cu cei din jur pur si simplu sufletul nostru este impacat,ne simtit usurati,mandri. Deci am hotarat sa sustin copii defavorizati si pentru asta  am ales Fundatia Chance for Life. Acesta este link-ul :


        Fiecare dintre noi poate contribui,poate schimba in bine acest sistem ! Din punctul meu de vedere, acest sistem al Romaniei este dezinteresat de copii neajutorati. Avem dreptul sa ne revoltam verbal , violenta nu este o solutie. Aceste FONDURI, se strang pentru acesti copii. Daca Parlamentul nu se implica, o putem face noi ! Noi putem schimba viata unui copil in bine ! Si de aici pornind de la schimbare si implicare se rezulta un gest frumos de generozitate. Nu trebuie sa facem o donatie doar ca sa ne laudam imediat ca am  devenit un om bun. Donatiile se fac pentru binele acestor copii,se fac din placerea de ajuta. Deci : Putem ! Putem  ajuta  ! Putem contribui ! Cei care sunt dispusi si vor,pot face o donatie. Link-ul este mai sus. Va pupam ! :*

    joi, 9 octombrie 2014

    Din nou toamna

    Pentru oameni, toamna este timpul recoltei, al adunării roadelor. Pentru natură, toamna este o perioadă a însămânţării, a risipirii în cele patru vanturi. 

    In sfarsit a venit toamna... Vantul incepe sa aduca parfumul ei odata cu roua diminetii. Copacii au inceput a tremura. E toamnă iar. Mă uit pe geam şi un soare nu foarte prietenos îmi face cu mâna. Copacul din faţa casei, pare puţin speriat de ce i s-a intamplat: toate frunzele i s-au îngălbenit şi au început să-i cadă pe jos. În bătaia firavă a vântului pare că-şi tot învârte crengile în stânga şi-n dreapta şi încearcă să-şi adune din frunze. Două păsărele, care toată vara m-au trezit dis-de-dimineaţă cu ciripitul lor, se agită foarte tare. Se pregătesc de drum lung, îşi fag bagajele să plece prin  locuri mai calde, în care să petreacă iarna. De ce oare se grăbesc atât de tare? Poate pentru că n-or să mai ăinătăţuri găsească hrană sau o să le fie frig. Dar mai bine mă îmbrac şi ies puţin pe afara pentru a simti aerul curat si mireasma toamnei.
    Cu siguranţă vara va veni din nou! 


    miercuri, 1 octombrie 2014

    Entuziasmul~ Sarea si piperul vietii

    Entuziasmul te poate face ,,sa zbori''. Marile realizari nu se datoreaza decat ,,flacari'' care arde in sufletul unui om,aceasta fiind entuziasmul. Entuziasmul te elibereaza de imgrijorare. Cand esti entuziasmat creste nivelul de optimism si incredere ca vei reusi. Astfel,gandurile pline de ingrijorare vor fi inlocuite de cele pozitive. Asa ingrijorarile dispar ca prin minune daca te concentrezi catre situatii cu rezultat final ce iti poate oferii satisfactii. Entuziasmul te conduce catre succes. Am observat ca oameni cu nivel crescut de inteligenta,talent si creavitate nu au aceleasi rezultate incredibile. Ce face diferenta? Entuziasmul,pasiunea cu care altii se implica in munca lor. Personalitatea isi spune cuvantul si nu capacitatile creatoare. Pentru ca entuziasmul te face sa te daruiesti mai mult. CUM SA-TI CULTIVI ENTUZIASMUL :
    ~Incepe ziua cu vestile bune -) Cele 5 minute dupa ce te dai jos din pat sunt decisive pentru starea ta de spirit a zilei. Daca incepi sa te gandesti : ,,Aoleu,cate am de facut astazi !'' ,dispozitia se schimba si elanul dispare, Dar daca iti imaginezi ce bucuri minunate o sa faci azi,vei practica o stare de liniste si calm si vei fi multumit(a). Practicarea zilnica a motivatiei spirituale te poate incarca de entuziasm.
    ~Fii dornic(a) fata de viata,energic(a) si dornic(a) sa inveti -) Cand un om vrea sa invete mereu ceva nou,intampina provocarile vietii cu mintea deschisa si dezvolta energie pentru a face totul perfect si a schimba lucurile in bine,fiind entuziast, Orice lucru nou poate aduce un plus,iar orice lucru nou invatat atrage dupa sine noi experiente si noi curiozitati. Astfel ,iti vei pastra entuziasmul la un nivel optim de progres.
    ~Invata sa razi si sa te bucuri -) Rasul si placerea,bucuri cu care faci anumite lucruri iti va aduce vitalitate,tonus pozitiv si lucrurile vor fi realizate cu usurinta. Pe scurt,iti va mentine nivelul entuziasmului ridicat.
    ~Poarta-te conform principiului ,,ca si cum'' -) Daca vrei sa dobandesti entuziasm,poarta-te ca si cum l-ai avea deja. Mergi la serviciu/scoala ca si cum ai avea entuziasm, si ai sa observi cu ce placere si bucurie iti vei termina treaba. Avanta-te in actiune,incarca-te cu energie pozitiva si vei vedea ca vei atrage entuziasmul mereu de partea ta.
    ~Pastreaza-ti sufletul de copil -) ,,Adevaratul talent de a trai insemna sa-ti pastrezi un suflet de copil pana la adanci batraneti.'' Gandeste-te la copii care se joaca cu entuziasm,traiesc orice clipa cu entuziasm(cu intensitate) si raspandesc numai energie. Ce inseamna sa ai un suflet de copil? Sa fii curios,sa fii plin de iubire si de entuziasm.
    ~ Intretine entuziasmul pentru a-ti atinge un anumit scop -) Un obiectiv fascinant,o tinta care domina,te motiveaza si de care nu poti scapa. Apoi incearca sa intretii flacara entuziasmului si hraneste acest scop.


    Bratarile elastice

    Moda ! Creativitate ! Pasiune ! Obsesie ! Distractie ! Relaxare ! Toate aceste cuvinte caracterizeaza noua nebunie a anului 2014,votata deja cel mai mare succes COMERCIAL al anului 2014.Ele se pot adapta la orice dimensiune. Asa se fachttps://www.youtube.com/watch?v=5JgPMn3Rn_8

    Fiind curioasa de fel,am incercat sa fac si eu. Nu e asa de greu. Conteaza sa retii cum se fac. Ne putem ocupa timpul cu ceva mult mai creativ.. Deci va sfatuiesc sa va apucati si voi. Bafta ! Acestea sunt modelele mele ~~~~ Va plac? Eu zic ca au iesit frumoase ! :D

    Fiecare este unic in felul lui

    Nimeni nu este superior,nimeni nu este inferior, si nu exista persoane egale intre ele. Fiecare este unic. Egalitatea este,din punct de vedere o aberatie. Nu toti oamenii pot fi un Albert Einstein si nici el nu poate fi ca tine.

    Trebuie deci sa renuntam la toate ideile de superioritate,inferioritate,egalitate si sa le inlocuim cu ideea noua ,,Sunt unic !'' . Intr-adevar,fiecare om este unic privind modul de gandire si tot in acelasi timp si gesturile.

    Priveste doar cu mai multa iubire si vei vedea ca fiecare are ceva propriu,un lucru pe care nu il mai are nimeni altcineva.

    Adica oamenii sunt diferiti unul de celalalt,din punct de vedere fizic,al comportamentului in societate,unii au capacitatea de a percepe mai rapid,altii mai greu. Fii tu insuti ! Nu te lasa influentat de critici ! Eu cred in tine ! Stiu ca poti ! Fii natural ! Nu-ti ascunde imperfectiunile ! Fii ceea ce esti in sufletul tau.

    Am citit in prea multe locuri persoane care vin sa dea sfaturi ca asa e bine; ca asa a citit;dar fiecare oml este UNIC in felul lui ,niciodata nu se va potrivi cu un expert  gasit in cartile de specialitate.Am deschis acest subiect pentru a trage un semnal de alarma !
     

    duminică, 28 septembrie 2014

    Trenul meu ^_^

    M-a cuprins un dor nebun sa calatoresc cu trenul... Mi-as cumpara un bilet (eventual doar dus) catre cea mai indepartata destinatie doar de dragul calatoriei. Nu vreau neaparat sa ajung undeva, destinatia chiar nu conteaza, mi-e dor ca trenul sa ma duca undeva, oriunde, sa ma poarte departe de toti si de toate.

    Trenul meu trebuie sa fie neaparat personal, ca sa se miste incet, ritmic, sa ascult tacanitul rotilor si pufaitul locomotivei, sa am mult timp la dispozitie ca sa vad oameni si locuri noi, sa ma pierd in peisaj, sa ma cufund in ganduri sau intre paginile vreunei carti. Ador sunetul mersului de tren !

    Nu as lua pe nimeni cu mine tocmai pentru a ma bucura de liniste si de poezia drumului. Stiu, sunt egoista, dar mi-e dor de liniste, de singuratate pentru o vreme, mi-e dor sa fiu doar eu cu mine. Si nu m-as plictisi pentru ca imi place atat de mult incat as petrece o vesnicie calatorind...

    De la geamul compartimentului toata lumea pare mai frumoasa, mai buna, mai calma, mai insorita. Mai ales cand vezi rasaritul din tren totul ti se pare mai usor, mai accesibil, mai aproape, nimic nu mai este imposibil.

    Astept trenul care sa ma poarte catre nicaieri...


    Oare de ce?

    As vrea sa-mi lamuresc un lucru. De fapt cred ca este prea mult spus lamurit, pentru ca nu imi este nimic neclar,doar ca ma uimeste cum de pot unii oameni sa fie atat de porniti impotriva tuturor si apoi sa se intrebe naiv cum de li se intampla tocmai lor ce e mai rau...

    Mai bine sa o luam cu inceputul, ca prea m-am aruncat fix in  miezul problemei:
    Stiti tipul acela de oameni isterici si vesnic nemultumiti ?! Care par mereu pusi pe scandal si care cauta nod in papura din orice ? Aceia care cred ca ei sunt perfecti si nimeni din lumea asta nu se poate ridica la standardele lor ??! Care iti lasa impresia ca vine sfarsitul lumii in orice clipa si ca nimic nu este bun si roz pe lume ? Ei bine despre ei vreau sa va vorbesc astazi.

    Cunosc (nu stiu daca din intamplare sau nu) cateva astfel de persoane. Si de fiecare data cand incerc sa vad lucrurile mai obiectiv, sa las mai mult de la mine si sa nu exagerez (desi eu nu exagerez mai deloc), sa ii inteleg si sa ii ajut, sa le dau impresia ca nu sunt singuri pe lume, ca viata nu este doar o insiruire de evenimente neplacute... ei bine,  de fiecare data sfarsesc prin a-mi pune aceeasi intrebare:
    Cum de reusesc oamenii astia sa nu vada unde gresesc ? De ce li se pare atat de firesc sa injure sau sa ii judece pe cei din jur ? De ce se asteapta ca lumea sa fie perfecta ? De ce se lamenteaza pentru tot ce li se intampla ? De ce se mira ca sunt singuri daca oricum nu ii suporta pe cei din jur ??! Si mai ales: de ce se mira ca soarta - sau mai bine spus Dumnezeu - ii pedepseste desi ei cer asta zi de zi prin comportamentul lor ??!!

    Sunt intrebari la care nu astept neaparat un raspuns, insa ma gandesc la faptul ca totul poate fi mult mai usor pentru ei si tot ce trebuie sa faca
     este sa isi schimbe perspectiva... De ce oare ei nu inteleg asta ?? Viata ar fi mult mai usoara si mai frumoasa pentru toti...

    De maine...

    De maine... dorm mai putin si citesc mai mult.
    De maine.... stau mai putin in casa si ma bucur mai mult de natura.
    De maine... am mai multa grija de mine si mai putina de ceilalti.
    De maine... ma multumesc cu ce am si nu mai visez la ce mi-as dori.
    De maine... sunt mai putin sobra si zambesc mai mult.
    De maine... nu mai sunt stresata.
    De maine... sunt mai putin copilaroasa.
    De maine... mananc mai sanatos.
    De maine... nu mai gresesc.
    De maine... imi cer scuze mai des.
    De maine... sunt cine vreau eu sa fiu.

    Toate astea de maine... Azi sunt cea de totdeauna.

    Ganduri...

    Zi de zi incerci sa te convingi ca exista motive sa mergi mai departe, desi cu greu gasesti unul... Zi de zi vrei sa iei totul mai usor si mai superficial, desi iti este din ce in ce mai greu...
               Zi de zi ai vrea sa schimbi ceva ce poate ca nu tine de tine... Zi de zi ti-ar placea ca lucrurile sa fie altfel si sa ai o alta viata...
               Zi de zi uiti sa mai visezi si ai vrea sa nu mai existe suferinta si lacrimi... pentru ca desi crezi ca au secat nu contenesti sa plangi...
               Zi de zi primesti alte si alte provocari si te intrebi pana cand vor dura toate acestea...

              Timpul zboara prea repede si nu stii unde se grabeste... Oare maine cum ma va gasi ?
    Zi de zi ar trebui sa stii ca toate incercarile iti sunt date cu un scop... Zi de zi ar trebui sa stii ca esti suma tuturor actiunilor si deciziilor tale din trecut... Zi de zi ar trebui sa te bucuri ca existi... Zi de zi ar fi frumos sa te bucuri de soarele ce rasare si apune, de copacii ce iti rad cand treci pe langa ei, de florile colorate, de cantecul pasarilor, de partea plina a paharului. Zi de zi ar trebui sa te trezesti cu zambetul pe buze, sa tii capul sus indiferent de ce-ti aduce ziua si cel mai important, Zi de zi trebuie sa mergi mai departe cu pas sigur si linistit nu sovaitor si apasat de gandurile negre.Toti cautam ceva in care sa credem. 

    joi, 25 septembrie 2014

    A fii indragostit :3

    A fi indragostit este sentimentul de inceput al fiecarei povesti de iubire, depinde de cum evolueaza aceasta!

    Esti indragostit la inceputul unei relatii, sau inainte de aceasta cand ti-ai ales o persoana pe care "ti s-a pus pata"! Te gandesti la ea ca la o realizare si ai pofta de viata...
    A iubi inseamna a-i intelege si accepta defectele, a fi in stare sa ierti. Cand iubesti o persoana ti-o doresti langa tine zi de zi, ora de ora, iti doresti sa fi mereu acolo cand ea se impedica, ca tu sa o prinzi...Iti doresti sa o ajuti si simti ca poti avea un viitor alaturi de ea! Dar atentie: cu cat zbori mai sus, cu atat e mai dureroasa caderea! Iubirea poate fi foarte dezamagitoare, dar daca nu pui suflet si nu risti, nu vei simtit niciodata sentimentul la intensitate maxima.

    Iubirea cuprinde toate sentimentele din lume. Gelozie, iubire, tristete, ranire, gandire, dor, amagire, simpatie, multe sentimente pe care le simti treptat. Fluturasi in stomac, nopti nedormite, clipe pe care nu ai vrea sa le mai traiesti vreodata, zambete, clipiri, priviri pe care nu ai vrea sa le uiti. Lucruri rele si bune. LUCRURI. Cum se poate ca niste lucruri simple sa formeze un lucru atat de mare. Defapt, scuzati-ma, dar iubirea nu se poate exprima printr-un cuvant. Nu este un lucru. Este o adunatura de cuvinte, puse intr-o cana si agitate cateva secunde. Aceasta este reteta iubirii. Iubirea este un sentiment unic inyre doua persoane. Am scris tot ce am simtit. Iubeste si vei fi iubit. Te-as iubii si sigur as face-o fara regrete,pentru ca esti acea persoana care merita sentimente ! Atunci cand ne indragostim,punem suflet in speranta. In dragoste,a iubi inseamna de multe ori, a intelege. A fii indragostit inseamna a fii alaturi de acea persoana indiferent de situatia sau necazurile pe care le are. Va fi bine ! Iti promit !         ~J'taime ~

    luni, 25 august 2014

    Influente Sociale

    Influenta sociala reprezinta modul in care omul isi modifica comportamentul,parerile si deciziile in fata celorlalti.

    Ea poate fi folosita de o persoana sau un grup. In capitolul de influenta sociala se desprinde :

    -independenta (omul se lasa influentat sau actioneaza independent)

    -individul care accepta cerintele directe

    -individul care se supune ordinelor

      De exemplu daca vorbim de adolescente care fac parte din acelasi grup,ele pot alege sa se imbrace la fel,impunand un nou Trend,mai ales,daca grupul este Popular.

    Influenta sociala poate fi si negativa,cand grupul are obiceiuri daunatoare,cum ar fi : Fumatul sau Alcoolul

    In cadrul unu grup adolescentul trebuie sa isi pastreze individualitatea ca sa nu fie influentat negativ de ceilalti.

    Influenta negativa

    miercuri, 20 august 2014

    Mini Univers

    Nimeni nu-mi va darui succesul.Trebuie sa-l castig singura. De aceea sunt aici. Sa domin. Sa cuceresc. Atat lumea cat si pe mine insumi.Viitorul mă interesează foarte mult. Este locul unde am de gând să-mi petrec următorii ani de viață .Fii schimbarea pe care vrei s-o vezi în lume.Dacă nu îţi place ceva, schimbă acel lucru, dacă nu îl poţi schimba, schimbă-ţi atitudinea. Nu îţi poţi schimba destinaţia peste noapte, dar îţi poţi schimba direcţia peste noapte.Lucrul cel mai important este să fii gata în orice moment să sacrifici ceea ce eşti pentru ceea ce ai putea deveni. Nu îţi vei schimba niciodată viaţa până când nu schimbi ceva ce faci în fiecare zi. Educaţia este cea mai puternică armă pe care o poţi folosi pentru a schimba lumea.Dacă nu ne schimbăm, nu creştem. Dacă nu creştem, nu trăim cu adevărat.Indiferent ce îţi spun oamenii, cuvintele şi ideile pot schimba lumea.Schimbarea nu va veni dacă aşteptăm altă persoană sau altă perioadă. Noi suntem cei pe care i-am aşteptat. Să avem seninătatea de a accepta ceea ce nu poate fi schimbat, curajul de a schimba ceea ce poate fi schimbat şi mai ales înţelepciunea pentru a face deosebirea între cele două posibilităţi. O viziune nu este doar o imagine a ceea ce poate fi, ci un apel către sinele nostru mai bun, o chemare pentru a deveni mai mult.Cea mai mare aventură este să-ţi trăieşti viaţa visurilor tale.Viziunea ta va fi clară doar atunci când te poţi uita în inima ta. Crează o viziune şi nu lăsa niciodată mediul, convingerile altor oameni sau limitele trecutului să îţi afecteze deciziile.Doar cei ce pot vedea ceea ce este invizibil pot realiza imposibilul.Oamenii văd doar ceea ce sunt pregătiţi să vadă. Prea mulţi dintre noi nu ne trăim visurile pentru că ne trăim temerile.Ceea ce vedem depinde în principal de ceea ce căutăm.Viziunea fără acţiune este doar un vis. Acţiunea fără viziune este doar timp pierdut. Viziunea însoţită de acţiune poate face cu adevărat o diferenţă pozitivă.Succesul este o călătorie, nu o destinaţie. Acţiunea este deseori mai importantă decât finalul.Dacă nu incerci să faci ceva peste cunoştinţele pe care deja le-ai deprins, nu ai cum să creşti.Nu aştepta. Niciodată nu va fi timpul potrivit.O decizie reală este măsurată de faptul că ai acţionat. Dacă nu există acţiune, nu te-ai decis cu adevărat.Posibilităţile sunt numeroase atunci când ne decidem să acţionăm şi nu să reacţionăm.Ai încredere şi acţionează ca şi cum ar fi imposibil să eşuezi !  Apasa aici ----> This is the TRUE

    sâmbătă, 16 august 2014

    S.O.S

    Trecutul face parte din istorie,viitorul inseamna libertate. Acolo unde exista sentimente,sunt si regrete. Ador sinceritatea,chiar daca adevarul doare sau nu,conteaza modul in care o exprimi. Totul depinde de o singura persoana,de mine. Lumea este mare,oricat as fugi de trecut,el te urmareste. Ne facem sperante desarte plecand..

     Simte libertatea ! Avanta-te in cunostinte. Mereu si mereu exista o cale de iesire din acest labirint al vietii.. Sunt sigura ca acum te-au ajuns amintirile. Nu-ti lua gandul de la ele,asa vei fugi de adevar. Accepta tot ce nu trebuia sa faci ! E un pas importanta,spre tihna. Am auzit mereu de la prietenii mei ca i-au suparat cineva. Ma gandesc..De ce nu spunem cand suparam pe cineva?! Suntem imaturi ! Cat egoism ~~ ! Cand ceva ti se pare perfect,uita-te dincolo de aparente. Fiecare are personalitatea lui,gandurile lui,deciziile lui. Vrem sa ne intoarcem de unde am plecat,din trecut,pentru ca ne este frica de viitor. De ce? El tot o sa vina. 

    Fiti normali ! Sinceri ! Cu ce ne ajuta atata perfectiune si falsitatea? Minciuna? Invidia? Critica? Rautatea? Cu nimic !! Poate una dintre acestea este un viciu pe care nu-l vrei. Nu fugi de acestea,scoate-le din personalitatea ta ! Aceasta melodie m-a inspirat... S.O.S

    marți, 15 iulie 2014

    Familia..

    Familia e ca un copac. Anotimpurile se schimba. Uneori infloreste,alteori ii cad frunzele. In fiecare familie rasare soarele,dar exista si cateva ploi. E ceva normal. Familia mea reprezinta totul pentru mine,trecut,prezent,viitor. Alaturi de ei am crescut si tot alaturi de ei o sa imbatranesc. Este ceva firesc. Familia mea este formata din multi membri: mama,tata,matusa,mamaia,unchiul,nasul,nasa,verisoare si verisori. Cu totii suntem uniti,tinem familia mereu aproape si pe primul loc. Am avut o copilarie destul de complicata,dar totusi frumoasa. Au fost zile de bucurie si zile de tristete. Pe drum spre maturitate,oamenii au inceput plece(sa moara) din diferite boli. Tataia,sora lui si mama acestuia. 3 oameni dragi mie au incetat sa ma traiasca. Motivul : cancerul sau batranetea... Moartea este doar un fenomen,nu trebuie sa ne fie frica,pana la urma ajungem toti acolo,in mormant. Avand loc aceste intamplari nefericite care ne-au ranit profund,am invatat sa-mi pretuiesc foarte mult familia,sa fiu mai atenta la ceea ce se intampla cu oamenii dragi mie. Familia mea este ca un brad,niciodata nu se ofileste si intotdeauna sta drept. Lucru care ma face mandra. Peste cativa ani,sper ca va exista nepoti care sa duca numele mai departe. Oamenii din familia mea,fac alegeri pe care ii definesc. Ii multumesc lui Dumnezeu,ca am trecut peste toate si am o familie atat de speciala. Familia este cadoul oricarui om. Iubiti-va familia,fiti aproape de ea cat inca o aveti. Totul e trecator ! Multumesc familiei mele pentru sprijinul,iubirea,educatia si grija acordata. Va iubesc ! Va pretuiesc ! Tot la voi,eu ma gandesc. Va pup si Multumesc.

    joi, 10 iulie 2014

    Buna ! Adevarul e ca nu am somn la ora asta :)) E 4:04 Dimineata. M-am gandit sa scriu aici,sa incepem. In ultimul timp imi merge bine,zic eu,dar nu asa cum ma asteptam. De ce? Pentru ca mi se pare o perioada in care oamenii sunt irascibili,toti s-au inchis in ei,unii folosesc culorile sobre in comportament. Parintii nu te mai inteleg,in timp ce tu le povestesti o problema ei se gandesc la un discurs,explicandu-ti ca trebuie sa te indepartezi de acel lucru,care e important pentru tine.. In general,familia mea imi asculta nelamuririle atunci cand eu le cer sfaturi,dar nimeni nu vine sa vorbeasca cu mine,sa ma intrebe cum imi mai merge,daca am nelamuriri etc.,deci totul pleaca de la mine. Stiu,comunicarea e importanta,dar trebuie folosita foarte des,ceea ce multi nu respecta asta. Sa vorbesti cu familia ta despre ceea ce iti doresti de ziua ta sau ce pastile iei cand te doare capu',mi se pare,ca asta nu prea sa apropie de comunicare,este ceva normal sa discutiti despre asta. Comunicarea e cheia ascultarii,intelegerii si a credintei. Sti !? M-am saturat sa aud comentarii de genu' : ,,Tu ai scris asta? Sigur e copiata!'' Hei!! Sunt si eu om,simt,gandesc,analizez. Vad povesti,oamenii,o lume cu ,,alti ochi''. Incerc sa evidentiez lucrurile pe care multi le cred o nimica toata. Dar apoi,va dati seama ca este important sau va poate ajuta. Scriu pe blog de ceva timp,asta imi place. E singurul lucru care ma face speciala,diferita. Ma face sa fiu eu insumi. Imi pot asterne gandurile acolo,crezand ca sunt importante,citite. Pentru mine inseamna enorm ca vizualizati blogul. Voi continua sa scriu,voi continua sa ma dezvolt in gandire avand sansa sa scriu pe blog datorita voua. Gandirea mea fata de voi e mai agera si mai complexa. Vorbind de gandire, cred am perseversat sa ma perfectionez fata de anul trecut. Nu observam lucrurile,sansa catre succes o ocoleam. Pur si simplu,lasam sa mearga totul de la sine, asteptam ca sansa sa vina la usa. Parca asteptam un cadou de la viata. Totul trecea pe langa mine,dar am pe cineva foarte drag pe care o apreciez si ii doresc tot ce-i mai bun, care m-a tot incurajat,m-a facut sa descopar lucruri noi. M-a pregatit pentru viitor. Si acum vad ca toti sunt oameni care sunt ca mine,inainte era ceva normal,dar gandirea mea nu era deloc buna,acum cred ca poate fii o problema. Oamenii au nevoie de alti oameni sa-i incurajeze,sa le dea sfaturi,oamenii dragi. Asa ai si mai multa ambitie. Daca citesti asta draga mea,iti marturisesc sincer : Iti multumesc si iti voi multumi,gandirea mea limpede va fi,o sa ajung cine mi-am propus,o sa ma vezi acolo sus,pe treapta cea mare a succesului si a implinirii. Voi folosi sfaturile tale,in dezvoltarea mea si asa draga mea o sa fiu persoana care iti va da mereu dragostea,sprijinul si atentia mea. Iti multumesc,enorm !! Iti promit realizari si schimbari incredibile. M-a impresionat cand mi-a zis : ,, Liftul care duce catre succes nu functioneaza,dar scarile sunt mereu disponibile.'' Ti-ai amintit?! Exact,tu esti aceea persoana speciala indiferend ce va fi peste cativa ani. Tu mi-ai fost cea mai apropiata spiritual,m-ai ascultat,m-ai acceptam cum sunt si m-ai perfectionat,dandu-mi lectii. Iti multumesc inca o data ! Mi-ai fost ca o prietena,ca o mama intrlegatoare si asta m-a ajutat sa ma schimb. Inca imi esti asa ! Esti darul ce trebuie deschis de multi oamenii. Multumesc ca am sansa de a pastra acest dar. Esti unica,nu uita,ai sansa de a schimba oamenii si candva lumea. Multumesc din nou ! |•_•| Nu am uitat de nimeni,deci sa incep. Va multumesc celor care au acordat atentie la ce am scris,sunteti minunati. Multumesc vietii ca in ea exista prietenii de incredere,oamenii speciali,familie. Multumesc Doamne ca ai dat sens si scop fiecarei vietii. Viata mea este foarte buna alaturi de acesti oamenii,dar va fi excelenta. Nu este doar o vorba cum cred unii,este o promisiune. Va intrrbati de ce atatea multumiri? Pentru ca acesti oamenii de care am vorbit,trebuiesc apreciati. M-au ridicat in locul in care am cazut : In nepasare,in trecut,in speranta ca totul merge fara sa multumesti,fara sa faci ceva. M-am pierdut in acel loc o perioada,m-am inchis in mine,am lasat tristetea sa ma doboare,frica sa ma cuprinda,singuratea sa ma ia. De ce? Pentru ca nu am lasat oamenii sa ma cunoasca atat fe bine,i-am lasat sa cunoasca numai ce vroiam eu. Nu comunicam inainte si deaceea ma simteam singura si neinteleasa. Vezi ! : Comunicarea e calea pe care trebuie sa mergi,ea te poate duce pe cei mai mari munti,daca nu o iei pe aceasta cale ma tem ca te vei pierde in locul in care am fost eu,sau intr-un glob de sticla,prea fragila ca sa cunoasca. Multumesc tuturor,sunteti atat de buni si unici. Va iubesc !

    vineri, 27 iunie 2014

    Somnul.. Zzz

                         Somnul te ajuta sa cresti

     Stim cu siguranta ca atat oamenii cat si animalele dorm.De ce? Pentru ca avem nevoie de odihna pentru a ne reface puterile,pentru ca organismul sa primeasca energia necesara pentru a doua zi. Somnul e la fel de important pentru a trai ca si apa. Un om a inregistrat recordul,stand treaz pentru mai multe zile,care nu a inchis ochii timp de aproape 11 zile. 

       Putem spune ca somnul este  mai important decat hrana. Fara hrana nu putem supravietui 2 saptamani,dar 10 zile fara somn pot duce la moarte. Copiii si adolescentii dorm in medie de 10 ore pe zi. Bebelusii au nevoie de 6 ore pe zi de somn. Tinerii de peste 20 ani si adultii au nevoie de 8de somn pe zi. La persoanele in varsta,sunt suficiente 6 ore de somn .

                        Somn cu vise

    Atunci cand e liniste in jur si dormi mai adanc,ajungi pe taramul viselor. Cu cat ai o zi mai plina,cu atat o visezi mai mult. Probabil ca,prin vise,mintea incearca sa-ti transmita ceva. Creierul amesteca imagini,sunete si intamplari de peste zi in aventuri ciudate. Incearca sa desenezi ce ai visat. Poate compui o poveste !

    Ele pot dura de la cateva secunde  pana la 20 de minute. In medie o persoana viseaza 2 ore in timpul somnului. Inainte de aparitia televizorului color majoritatea oamenilor visau in alb si negru. Dar lucrurile s-au inversat : 80% dintre oameni au vise in culori.

              Sfaturi sa dormi linistit(a)

    Pentru un somn linistit e bine sa mergem la culcare exact atunci cand ne este somn,sa evitam mesele copioase de dinainte si cel mai important este sa uitam de griji inainte de a adormi. Poate un pahar de lapte si miere te va ajuta sa adormi mai repede sau lecturarea catorva pagini din povestea ta preferata.

     

       Stiai ca....?

    1) In Africa exista o insecta numita musca tete,care,daca te inteapa iti provoaca boala somnului.
    2) Ursii dorm in barloguri toata iarna ca sa se protejeze de frig.
    3) Somnambulii sunt oamenii care umbla in timpul somnului,iar a doua zi nu-si mai amintesc nimic.

        In lumea viselor.. Ador lumea aceea !  Somnul este important. Odihneste-te ! 

    joi, 26 iunie 2014

    Radiatiile solare

                               Cum sa ne protejam de radiatiile de

                                            Soare ???

     

             Putin despre radiatii...

      Soarele imprastistie in aer niste radiatii (particule foarte fine pe care nu le putem zari cu ochiul liber ) foarte puternice,care ajung pe Pamant. Acestea sunt formate din mai multe componente,printre care cele mai periculoase sunt ultravioletele si de care trebuie sa ne protejam cel mai mult. Acestea sunt foarte puternice mai ales in perioada verii,atunci cand temperaturile se ridica chiar pana la 40 de grade. Aceste radiatii pot fi foarte periculoase pentru noi,oamenii,pentru ca putem ajunge la niste boli foarte grave cum ar fi cancerul de piele.

                       Cum ne protejam ??


    Din fericire,in zilele noastre putem gasi multe creme si uleiuri care,au rolul de a proteja piele noastra. Totusi nu ne putem increde 100% in acestea,si tocmai de aceea medicii recomanda evitarea expunerii pielii noastre la soare,intre orele 12 si 16,atunci cand soarele arde cel mai tare. Mai ales daca te afli la mare,trebuie sa ai grija de pielea ta,sa nu stai foarte mult la plaja decat in cursul diminetii sau cel al dupa-amiezii.

                

               Care sunt zonele cele mai ,,Radiante''?


    Desigur ca,zonele de langa mare sunt cele mai afectate de aceste radiatii,insa nu trebuie sa stam foarte mult la soare,nici cand mergem la munte, pentru ca si acolo uneori apar radiatii solare puternice.

    In ultima perioada,in Europa,cele mai mari valori ale radiatiilor ultraviolete s-au inregistrat in Spania,Grecia ,sudul Italiei si al Frantei. Si in Romania deseori aceste valori au depasit limita normala,asadar sa fim foarte acum atenti cat,unde si cum stam la soare,pentru a  avea un bronz sanatos si frumos.

              Expunere la soare...
     Un miracol al naturii. (apusul)

    Cutremure

                                   De ce se formeaza Cutremurele?

       

           Auzim ca in lume,in diferite regiuni ale globului,s-au produs cutremure care au facut ravagii atat materiale,dar mai ales umane,care au lasat oameni fara adaposturi sau cu casele grav deteriorate,oameni raniti sau si mai rau decedati. 

         Oamenii de stiinta au incercat sa inteleaga aceste fenomene,sa descopere ce anume le determina sa produca si mai ales cand pentru a putea preveni populatia si a evita astfel pericolul.

                          

                   Ce sunt si de ce se formeaza Cutremurele?

        Intreaga suprafata  a Pamantului este formata din asa numite placi tectonice. Acestea nu sunt fixe,ele se misca cu diferite viteze. Deci atunci cand doua sau mai multe placi tectonice se ciocnesc se formeaza un cutremur. 

      Aceste placi se pot intersecta de mai multe ori in aceeasi perioada,insa de aceasta data acele ciocniri sunt mai mici ca intensitate si se numesc replici. Un cutremur nu dureaza niciodata mai mult de cateva secunde. Cand se simt zguduituri pe o perioada mai indelungata,e vorba de fapt,de un lant de cutremure.

                  Ce trebuie sa facem in timpul unui Cutremur?

         

       In primul rand trebuie sa fii calm. Daca te afli intr-o cladire,iesi cat mai repede pe strada. Daca accesul spre iesire e blocat,cauta un loc sigur,spre exemplu tocul usii,sau pur si simplu te pui sub masa. In cazul in care te afli intr-un bloc,nu sta pe casa scarii in timpul unui cutremur,e cel mai periculos loc ! Daca te afli intr-un mijloc de transport,stai linistit(a) pe locul tau si asteapta  pana cutremurul se termina,pentru ca acolo nimic rau nu ti se poate intampla.


               In urma unor cutremure....

              

        




     Stiati ca.....?

    1) Cei care studiaza cutremurele se numesc seismologi.

    2) Cutremurele sunt masurate pe 2 scari : Scara Richter si scara Mercalli ( mai putin folosita)

    3) La noi in Romania,cele mai frecvente  cutremure sunt in zona Vrancei. Cel mai puternic a fost cel din anul 1977,avand o intensitate de 7,2 grade pe scara Richter (9 fiind maxim)

    4) In lume cutremurele apar cel mai des in Japonia.

    5) Cel mai lung lant de cutremure a avut loc in regiunea Calabria din Italia. Aceasta a inceput in 1783 si s-a manifestat zilnic pana in 1786.

    6) Legendara Atlantida se pare ca a fost inghitita de apele oceanului in urma unui cutremur.